Video

Jong PSV verpest jubileumfeest RKC

30 augustus 2015 om 00:08
RKC heeft de feestweek ter ere van het 75-jarig jubileum in mineur afgesloten. De mannen van trainer Peter van den Berg gingen in eigen huis met 2-1 onderuit tegen Jong PSV. De Waalwijkse tribunes waren zaterdagavond drukbevolkt, want vanwege de viering van het jubileum mocht het publiek gratis naar binnen.

Zelfs na twee sportief zeer behoorlijk gespeelde seizoenen, blijft het meespelen van beloftenteams voor veel supporters een doorn in het oog.
VernieuwingTegen RKC liet het deze zomer opnieuw vernieuwde Jong PSV echter opnieuw zien een daadwerkelijke aanwinst te zijn voor het betaald voetbal. In de eerste helft waren de gasten uit Eindhoven superieur, waarbij vooral de flankspelers de Waalwijkse defensie geregeld tot wanhoop dreven. Alleen het omzetten van het veldoverwicht in de score, lukte de equipe van trainer Pascal Jansen niet.
RKC kwam pas in de tweede helft onder de druk van de opponent uit. Het offensief leverde in verschillende aardige kansen op, maar doeltreffend was ook de thuisploeg niet. Jong PSV herpakte zich daarna weliswaar, echt gevaarlijke was de ploeg te weinig.
DoorbraakJuist op het moment dat iedereen langzamerhand rekening hield een doelpuntloos gelijkspel, wist PSV-talent Steven Bergwijn de impasse te doorbreken met een prima treffer in verre hoek (0-1). RKC-doelman Den Hartog leek hierbij niet vrijuit te gaan.
In de blessuretijd verdubbelde Rai Vloet de marge (2-0). Seconden later scoorde Nieuwendaal tegen, maar de treffer kwam te laat.
Geen geklaagSneller dan vorig seizoen lijkt Jong PSV de boel aardig op de rit te hebben. Met drie overwinningen en één nederlaag kent de ploeg een geweldige seizoenstart. "We hebben hele talentvolle jongens", zegt trainer Jansen. "Ze zijn nog jong, dus dat zal gedurende het seizoen nog grilligheid met zich meebrengen. Maar als het zo gaat als nu, hoor je mij niet klagen. Of we bij de eerste zes komen? Daar doe ik geen uitspraken over. Als PSV hebben we andere prioriteiten. Voor ons telt hen maximaal voorbereiden op de weerstand van spelen in het eerste team. Maar natuurlijk, winnen is altijd leuker dan verliezen."

RKC liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan, uitgerekend in de jubileumwedstrijd. "Teleurstellend", noemt Steef Nieuwendaal (RKC) de afloop. "We hebben de doelpunten te makkelijk weggegeven. Tegen Almere kregen we te veel, vandaag te weinig. Maar dit is inherent aan het hebben van veel jonge spelers. Ik geniet van de spirit waarmee hier getraind wordt en van deze groep. Waar we als RKC staan? Lastig. In elk geval is het jammer dat we het publiek vandaag niet hebben kunnen trakteren op een overwinning."