Helmond Sport en FC Eindhoven delen de punten, FC Den Bosch verliest van Jong Ajax

Helmond Sport en FC Eindhoven maakten maandagavond het restant van het gestaakte duel af. Gescoord werd er niet. FC Den Bosch verloor op bezoek bij Jong Ajax.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Helmond Sport-FC Eindhoven (0-0)
Op 8 december begonnen Helmond Sport en FC Eindhoven aan de derby, maar nog in de eerste helft werd het duel vanwege de sneeuwval gestaakt. De ploegen trapten nu af met 24 minuten op de klok. De minuten die bijna anderhalve week geleden werden gespeeld bleven staan. Daardoor gaan er ook twee strafschoppen de boeken in, die werden toen allebei gemist.

Arne Naudts nam in het restant van de eerste helft twee keer het doel onder vuur, maar hij scoorde niet voor de thuisploeg. Branco van den Boomen probeerde het voor FC Eindhoven, maar ook hij trof geen doel.

Beide ploegen hadden in de tweede helft kansen om de score te openen, maar gescoord werd er niet. De thuisploeg mocht daar doelman Stijn van Gassel vooral dankbaar voor zijn. De goalie zorgde er met meerdere reddingen voor dat de thuisploeg de nul wist te houden.

Jong Ajax-FC Den Bosch (1-0)
In Amsterdam kwam de thuisploeg snel op voorsprong tegen FC Den Bosch. Che Nunnely schoot in de negende minuut vanaf de zijkant een bal tegen de touwen. Niet veel later bracht Den Bosch-goalie Kees Heemskerk redding op een inzet van Mateo Cassierra, die een kans kreeg na slordig balverlies van de bezoekers. Na een kwartier spelen kreeg Cassierra weer een enorme kans. Eerst raakte de Colombiaanse spits de paal, in de rebound kopte hij naast.

Na een klein uur spelen leek Jong Ajax op 2-0 te komen. Cassierra kopte raak, maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie. Zo bleef het 1-0. En dat was opmerkelijk te noemen, want Jong Ajax had in zestig minuten tijd veel kansen gehad om meerdere keren te scoren.

Met iets minder dan tien minuten op de klok kwam FC Den Bosch bijna op gelijke hoogte. Danny Verbeek kreeg een niet te missen kans, maar deed dat toch. Van een paar meter afstand schoot hij voor open doel tegen de lat. Daardoor bleef het 1-0 en verloor FC Den Bosch voor de tweede keer in vier dagen.