Video

Nieuwe tik voor PSV, Eindhovenaren spelen gelijk bij FC Groningen

13 december 2017 om 20:31 • Aangepast 20 november 2020 om 19:49
Na de nederlaag op bezoek bij Ajax heeft PSV woensdagavond een nieuwe tik gekregen. Op bezoek bij FC Groningen was het lange tijd op weg naar een zege, maar diep in blessuretijd maakte de thuisploeg nog gelijk: 3-3.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

90' GOAL! PSV geeft de zege weg. Diep in blessuretijd maakt FC Groningen gelijk. Mike te Wierik schiet de bal onder Zoet door.

88' Todd Kane met een afzwaaier. PSV heeft de 2-3 voorsprong nog altijd in handen, maar er zijn kansjes voor Groningen op de gelijkmaker.

82' Steven Bergwijn komt er goed doorheen, maar komt net niet aan afronden toe. Vanaf eigen helft dribbelt hij richting het strafschopgebied van FC Groningenh, Sergio Padt pikt de bal uiteindelijk simpel op.

64' Marco van Ginkel probeert het met een schot van afstand. Sergio Padt is attent en voorkomt een derde treffer van de PSV-aanvoerder.

60' Kans voor FC Groningen. Mike te Wierik neemt de bal niet goed aan, waardoor Jeroen Zoet in kan grijpen. Te Wierik raakt daarbij de PSV-goalie, die blijft vervolgens even liggen. Hij kan na een paar minuten weer verder.

59' PSV is dicht bij de vierde treffer. Luuk de Jong kopt goed in, Sergio Padt tikt de bal corner.

53' GOAL! FC Groningen komt terug in de wedstrijd. Lars Veldwijk benut een penalty. De spits kwam samen met Mimoun Mahi na de rust als invaller binnen de lijnen.

36' GOAL! Hirving Lozano snelt het strafschopgebied in, Django Warmerdam haalt hem onderuit: penalty. Marco van Ginkel staat achter de bal en maakt zijn vijfde goal vanuit een strafschop. Hij schiet de bal vol overtuiging in de kruising: 1-3.

34' Uit de draai schiet Jesper Drost hard uit, de bal vliegt over het doel van Jeroen Zoet heen.

31' GOAL! Yoan van Nieff brengt FC Groningen terug in de wedstrijd. Doelman Jeroen Zoet heeft geen antwoord op de fraaie vrije trap.

16' GOAL! Bart Ramselaar bekroont zijn basisplaats met een doelpunt. Steven Bergwijn steekt de bal op de middenvelder, die schuift de bal simpel onder Padt door in het doel: 0-2.

7' GOAL! PSV komt op voorsprong. Marco van Ginkel krijgt alle ruimte om te schieten. Zijn schot lijkt houdbaar, maar FC Groningen-goalie Sergio Padt krijgt zijn hand er niet goed achter. Via de doelman gaat de bal in het doel: 0-1.

6' Hirving Lozano gaat neer in het strafschopgebied, scheidsrechter Bas Nijhuis ziet er nits in. FC Groningen en PSV zijn koploper in het benutten van strafschoppen dit seizoen, beide clubs maakten er al vijf.

1' Er is afgetrapt in Groningen.

Een paar wijzigingen in de opstelling bij PSV. Jürgen Locadia is door zijn blessure afwezig, Steven Bergwijn speelt op zijn plaats. Gaston Pereiro is zijn basisplaats kwijt, Bart Ramselaar staat aan de aftrap.