Geen stunt voor Willem II, Tilburgse club gaat ondanks 2-0 voorsprong onderuit tegen PEC Zwolle

16 december 2017 om 20:33 • Aangepast 20 november 2020 om 19:43
Willem II leek zaterdagavond op weg naar een stunt tegen de nummer vier van de eredivisie. Maar ondanks een 2-0 voorsprong tegen PEC Zwolle stapte de ploeg van trainer Erwin van de Looi met een nederlaag van het veld. De Tricolores verloren met 2-3.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

90' Willem II zet alles op alles. Zelfs keeper Mattijs Branderhorst gaat in blessuretijd mee naar voren. Het heeft voor de Tilburgse ploeg niet het gewenste effect. De gelijkmaker blijft uit, Willem II verliest van PEC Zwolle.

89' Willem II geeft nog niet op. Een voorzet van Ismail Azzaoui is net te scherp, anders was het 3-3 geweest.

85' GOAL! Mattijs Banderhorst bokst een schot van Namli half weg, de rebound is voor Mustafa Saymak. De goalie van Willem II claimt buitenspel, maar het doelpunt telt. Totaal tegen de verhouding in komt Willem II op achterstand: 2-3.

74' Het spel gaat alle kanten op. Willem II heeft het meeste recht op de overwinning, maar ook PEC Zwolle zet zo af en toe aan. Willem II claimt al een stuk of vijf penalty's, maar scheidsrechter Wiedemeijer wuift ze allemaal weg.

67' Willem II blijft aanzetten, op jacht naar de derde treffer.

59' GOAL! Willem II staat te slapen achterin. Saymak neemt prachtig aan en schiet makkelijk binnen vanaf een meter of zes: 2-2.

57' Na een prachtige actie van smaakmaker Azzaoui kopt Ogbeche de bal rakelings naast. Willem II is zo'n 10 centimeter verwijderd van de 3-1.

48' Willem II is ook na rust op zoek naar de derde treffer. Zo af en toe moeten de Tilburgers achterin opletten, bijvoorbeeld als oud-Willem II' er Terell Ondaan plots vrij voor keeper Branderhorst opduikt.

45' Willem II laat zich niet uit het veld slaan. Fran Sol (net naast) en Barthelomew Ogbeche (gepakt door Boer) zijn voor rust nog dichtbij de 3-1.

40' GOAL! Erik Bakker stuurt Mattijs Branderhorst de verkeerde hoek in en maakt vanaf elf meter de 2-1.

38' Kostas Tsimikas gaat in de fout in het strafschopgebied. De verdediger haalt Kingsley Ehizibue onderuit en krijgt een penalty tegen. De Griekse verdediger heeft geluk dat scheidsrechter Reinold Wiedemijer geen kaart trekt, want eerder had hij al geel gekregen.

36' GOAL! Geheel verdiend wordt het 2-0. Ben Rienstra is de afmaker, na een mooie aanval over de rechterkant via Ismail Azzaoui. Zijn schot kan nog worden gekeerd door keeper Boer, maar Rienstra is er daarna als de kippen bij.

28' Staande ovatie voor Willem II-supporter Rob Besselse. Hij overleed begin deze maand op 28-jarige leeftijd.

23' Fran Sol is dicht bij de 2-0, maar hij schiet recht op keeper Diederik Boer. Op hetzelfde moment is Mattijs Branderhorst aan de andere kant van het veld zijn handschoenen aan het omwisselen. De Willem II-goalie liet al een keer een bal door zijn handen glippen.

19' Willem II heeft de wedstrijd redelijk onder controle. Zwolle is af en toe dreigend via snelle uitvallen. Na een counter krijgt PEC Zwolle-verdediger Dirk Marcellis geel voor een stevige overtreding.

10' GOAL! Fran Sol schiet van dichtbij binnen na matig uitverdedigen van PEC. De Spaanse spits maakt zijn achtste treffer van het seizoen, daarmee komt hij op gelijke hoogte met clubtopscorer Barthomolew Ogbeche.

7' Maar ook PEC Zwolle is dicht bij een doelpunt. Mustafa Saymak schiet van dichtbij na een mooi hakje van Namli, maar keeper Branderhorst krijgt nog net z'n handen achter de bal.

2' De eerste grote kans is voor Willem II. Aanvoerder Ben Rienstra kopt de bal net naast.

1' PEC Zwolle heeft afgetrapt in het Koning Willem II Stadion.

De Tilburgse club is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen, vier van die duels pakte Willem II echter maar één punt. De Tricolores staan nu veertiende in de eredivisie, tegenstander PEC Zwolle staat op plaats vier. Vorig jaar won de thuisploeg met 2-0 door doelpunten van Erik Falkenburg en Thom Haye.