Penaltykiller Marco van Ginkel: 'Nog twee keer winnen en we gaan met PSV prima de winterstop in'

17 december 2017 om 04:10 • Aangepast 20 november 2020 om 19:43
Met zijn zevende verzilverde penalty op rij, is Marco van Ginkel voor PSV inmiddels een zekerheidje op dit gebied. Het 'penaltysyndroom' is daarmee voorlopig weer iets uit het recente verleden van PSV. Tegen ADO Den Haag was het weer raak. Vanaf de stip zorgde Van Ginkel voor de 3-0 en kon zijn ploeg na een moeilijke week weer gewoon drie punten aan het totaal toevoegen.
Profielfoto van Paul Post
Paul Post

Na afloop moest Van Ginkel een handje geholpen worden wat betreft zijn penaltyscore.

"Was het nou de zesde of de zevende op rij? De zevende? Da's toch een wapen en daar ben ik blij mee. Bij mij gaan ze er allemaal in en dat kan het verschil maken als je weet dat ze er in gaan. Hopenlijk houd ik dat vast."

PSV won dus relatief eenvoudig van ADO Den Haag. Alle goals en ook al het spektakel vond in de eerste helft plaats. De tweede helft had overgeslagen kunnen worden en deed een beetje denken aan cola zonder prik.

Prima de winterstop in
Van Ginkel: ''Zo kun je het wel zien ja. We kregen ook nog wel kansen die we hadden kunnen benutten. Maar die hebben we niet benut en dat is jammer. Maar gelukkig hebben we na de wedstrijden tegen Ajax en FC Groningen wel weer verdiend gewonnen. We hebben nu nóg twee wedstrijden die we allebei nog willen winnen. Dan ga je prima de winterstop in."

Want woensdag speelt PSV nog in eigen stadion het bekerduel tegen VVV Venlo en zaterdagavond is PSV-Vitesse de laatste wedstrijd van 2017. Maar voor het zover is, spelen de twee belangrijkste concurrenten van PSV zondagmiddag nog tegen elkaar.

Met de beentjes omhoog hopen op gelijkspel bij AZ-Ajax
"AZ staat niet voor niets zo hoog, maar Ajax is natuurlijk een ploeg om rekening mee te houden. We hebben zelf van ze verloren. Dus morgen ga ik het lekker op de bank met de beentjes omhoog bekijken. Een gelijkspel zou voor ons natuurlijk het beste zijn, want dan verspelen ze beide punten."