Winst voor FC Den Bosch, RKC en FC Oss in Brabants getint Jupiler League-avondje

1 december 2017 om 19:34 • Aangepast 20 november 2020 om 20:07
nl
Vijf Brabantse ploegen kwamen vrijdagavond in actie in de Jupiler League. Twee keer ging het om een Brabants onderonsje: Eindhoven-FC Oss werd 1-3 en RKC Waalwijk-Helmond Sport eindigde in 1-0. FC Den Bosch speelde tegen Go Ahead Eagles: 3-0.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

FC Eindhoven – FC Oss (1-3)
FC Eindhoven en Oss konden beiden een overwinning goed gebruiken na een aantal nederlagen. Het was uiteindelijk FC Oss dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Wachten op privacy instellingen...

In een saaie eerste helft lukte het beide teams nog niet echt om indruk te maken. De ploegen gingen beiden rusten met een nul achter de naam op het scorebord. Tot ergenis van veel fans, die weinig hoogtepunten zagen.

Dat spelbeeld veranderde volledig in de tweede helft. Het begon bij een strafschop voor FC Eindhoven. Spits Mart Lieder mocht aanleggen, maar schoot de bal naast. De spits, die dit seizoen in een zeer aardige vorm steekt, kreeg een kleine tien minuten een herkansing. Maar hij faalde opnieuw van elf meter.

Ondanks zijn twee missers hoefde Lieder niet lang te treuren. Hij maakte vrijwel direct na zijn tweede misser toch de 1-0 voor Eindhoven.

FC Eindhoven kon alleen niet lang genieten van de voorsprong. Van der Venn van FC Oss maakte in de 64e minuut de gelijkmaker. En kort na die treffer pakte Herve Matthys van FCEindhoven een rode kaart.

Het betekende een complete kentering in de wedstrijd. FC Oss zette met een man meer aan en liep uiteindelijk naar 1-3. Eerst via een schitterend doelpunt van spits Thijs van Pol in de 76e minuut. En vervolgens in de 89e minuut door een treffer van Dean van der Sluys.

RKC Waalwijk – Helmond Sport (1-0)
RKC hoopte in eigen huis tegen laagvlieger Helmond Sport een bescheiden opmars naar boven kracht bij te zetten. En dat lukte. De ploeg uit Waalwijk wist in een moeizame wedstrijd de winst naar zich toe te trekken. Door de overwinning mogen de Waalwijkers zelfs nog stiekem hopen op de periodetitel in de tweede periode. Helmond werd ondertussen verder de misere ingedrukt na weer een nederlaag.

Het spel hield in eerste helft niet over in Waalwijk. Er waren amper kansen te noteren in de eerste 45 minuten, en ook geen goals. Greene was in de 29e minuut nog het dichtste bij een doelpunt, maar hij raakte de bal niet goed na een voorzet van Ndefe.

Het was uiteindelijk diezelfde Green die het lot van Helmond in de wedstrijd beslechtte door de bal in de 52e minuut tegen de touwen te schieten. RKC gaf die voorsprong niet meer uit handen.

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles (3-0)
Den Bosch, de hoogstgenoteerde Brabantse ploeg die aan de aftrap verscheen moest winnen van Go Ahead Eagles om aansluiting bij de top 5 te houden. Dat lukte vrij eenvoudig, mede dankzij een scherpe Jort van der Sande.

Den Bosch kwam in de negende minuut al op spectaculaire wijze voorsprong. Een schot van grote afstand belande op de lat, waarna Van der Sande attent reageerde en de 1-0 binnenkopte. De spits had niet lang nodig om ook een tweede goal op zijn naam te schrijven. In de 29e minuut schoot hij de 2-0 tegen de touwen.

En FC Den Bosch bleef vrolijk doorgaan met scoren in de eerste helft. Niek Vossebelt maakte er in de 38e minuut 3-0 van.

Dat was meteen ook de eindstand in de wedstrijd. In de tweede helft werd niet meer gescoord door beide ploegen. Door de zege kan Den Bosch weer omhoog kijken in de Jupiler League.