Video

Willem II pakt verdiend punt tegen FC Groningen

21 januari 2018 om 16:22
Willem II heeft zondag een verdiend punt gepakt tegen FC Groningen. De Tilburgers speelden in eigen huis met 1-1 gelijk, maar konden aanspraak maken op meer.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

Ritsu Doan zette de noorderlingen met een prachtige uithaal op voorsprong, waarna Willem II een handvol kansen verprutste om langszij te komen. Vooral verdediger Kosta Tsimikas was in de eerste helft dicht bij de 1-1, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Ook na rust was de thuisploeg de betere en zo’n twintig minuten voor tijd werd de ploeg van Erwin van de Looi beloond. Invaller Ismail Azzaoui bekroonde het vertrouwen van zijn trainer met een knappe streep in de verre hoek.

Door het gelijkspel hield Willem II (veertiende) een punt voorsprong op FC Twente en NAC Breda in de eredivisie. Groningen staat een plek hoger en heeft vier punten meer dan de Tilburgers, 21 om 17.