RKC blaast titelstrijd Jupiler League nieuw leven in met gelijkspel tegen Fortuna

9 april 2018 om 19:52
nl
RKC heeft de titelstrijd in de Jupiler League extra spannend gemaakt door koploper Fortuna Sittard in Waalwijk punten af te snoepen: 1-1. Door dat gelijkspel deden titelconcurrenten NEC (2-1 winst tegen FC Oss) en Jong Ajax (2-5 bij FC Den Bosch) goede zaken.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Het zag er lang naar uit dat RKC zelfs dríe punten zou overhouden aan het duel met de koploper uit de Jupiler League, maar in blessuretijd maakte Lars Hutten de openingstreffer van RKC'er Dylan Seys ongedaan en voorkwam hij ternauwernood een pijnlijke nederlaag.

Door de remise van Fortuna konden titelconcurrenten NEC en Jong Ajax op Brabantse bodem inlopen op de Limburgers. Het verschil met Fortuna is nu nog maar twee punten, met een duel minder gespeeld. Op 16 april staat het inhaalduel Jong Ajax-NEC op het programma

De stand aan kop:

Fortuna Sittard 35-69 (77-41)

NEC 34-67 (75-41)

Jong Ajax 34-67 (81-50)

Levendige derby
FC Eindhoven en Helmond Sport werkten een levendige derby af met de thuisploeg als uiteindelijke winnaar: 3-2. Tibo van de Velde (twee keer) en Tibeau Swinnen namen de goals van de thuisploeg voor hun rekening. Namens de bezoekers was Arne Naudts twee keer trefzeker. Voor Helmond Sport was het de derde nederlaag op rij.

Weer nederlaag voor FC Den Bosch
FC Den Bosch leed op eigen veld een forse nederlaag tegen titelkandidaat Jong Ajax (2-5) en verloor zijn derde wedstrijd op rij in de Jupiler League.

FC Oss kwam tegen NEC nog wel op voorsprong (doelpunt Fatih Kamaci), maar verloor uiteindelijk met 2-1. Jong PSV komt morgen in het Philips Stadion in actie tegen Go Ahead Eagles.

Wachten op privacy instellingen...

HOOGTEPUNTEN

FC Den Bosch - Jong Ajax 2-5

Na zestien minuten komt de thuisploeg op voorsprong: Jort van der Sande tikt van dichtbij binnen, 1-0.
Nauwelijks twee minuten later staat het alweer gelijk: uit een corner maakt Dennis Johnsen de 1-1 namens de Amsterdammers.
Ajacied Mateo Cassiera rondt niet veel later een prachtige aanval af met zijn zestiende competitiegoal: 1-2.
Drie minuten voor rust profiteert opnieuw Van der Sande van gestuntel in de Ajax-defensie: 2-2.
In de 47ste minuut komen de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong via Jurgen Ekkelenkamp, 2-3.
Elf minuten later tekent Cassiera vanaf de strafschopstip voor de 2-4, zijn tweede goal van de avond.
Tien minuten vóor tijd tekent Kaj Sierhuis voor de vijf Amsterdamse goal van de avond: 2-5.

FC Eindhoven - Helmond Sport 3-2

Arne Naudts zet Helmond Sport op 0-1 na krap een halfuur spelen. De aanvaller profiteert van gepruts in de defensie van FC Eindhoven.
Zeven minuten na rust trekt Tibo van de Velde met een geweldige uithaal de stand gelijk: 1-1.
In de 54ste minuut, twee minuten na de gelijkmaker, komt FC Eindhoven op voorsprong door de tweede treffer van Van de Velde, opnieuw eentje van grote schoonheid.
Na ruim een uur spelen laat opnieuw Arne Naudts van zich horen: zijn tiende doelpunt van het seizoen zorgt voor de 2-2.
Tibeau Swinnen zet FC Eindhoven twintig minuten vóór tijd op 3-2 met zijn tweede treffer van deze jaargang.

NEC - FC Oss 2-1
Vlak na rust vallen twee doelpunten in korte tijd in Nijmegen: eerst zet Fatih Kamaci FC Oss op voorsprong bij de eerste echte aanval, maar nog geen minuut later maakt NEC gelijk via Arnaut Groeneveld (1-1).
De Nijmegenaren komen na 68 minuten voor het eerst op voorsprong in deze wedstrijd: een schuiver van Ferdi Kadioglu is Oss-doelman Xavier Mous te machtig.

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard 1-1

Dylan Seys opent de score namens de thuisploeg in de 53ste minuut op aangeven van Roland Bergkamp; hij prikt de bal met links binnen, zijn achtste goal van het seizoen.
In blessuretijd komt de koploper in de Jupiler League langszij: Lars Hutten maakt de 1-1.

VOORAF: opstellingen