Helmond Sport verslaat FC Oss, Jong PSV wint ruim van hekkensluiter

23 maart 2018 om 19:27
Helmond Sport heeft vrijdagavond in de Jupiler League met 2-1 gewonnen van FC Oss. Ook Jong PSV won, de Eindhovenaren waren met 4-1 te sterk voor hekkensluiter Jong FC Utrecht. FC Eindhoven ging op bezoek bij MVV met 2-0 onderuit.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Helmond Sport-FC Oss 2-1

Helmond Sport stond voor de wedstrijd zeventiende, tegenstander FC Oss elfde. Toch stond de thuisploeg vol zelfvertrouwen aan de aftrap, omdat het de laatste weken goed gaat. Bij de tegenstander liep het de laatste weken juist minder. "Het zat FC Oss de afgelopen weken niet mee, maar dat kan gebeuren. Er zijn wedstrijden geweest waarin ze zeker niet de mindere ploeg waren, maar het viel net niet goed uit voor ze. Dat kan zomaar weer omslaan", zei Helmond-trainer Roy Hendriksen voor de wedstrijd.

Het sloeg niet om, qua resultaat. Helmond Sport kwam binnen een kwartier op voorsprong. Ron Janzen maakte een frommelgoal. FC Oss ging op jacht naar de tegentreffer, maar het doelpunt viel niet. Giovanni Hiwat zette de thuisploeg na een kwartier spelen in de tweede helft op een 2-0 voorsprong.

Via Huseyin Dogan kwam FC Oss nog wel terug in de wedstrijd, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet. FC Oss was een paar keer dichtbij, maar de 2-1 bleef op het scorebord staan.

Jong FC Utrecht-Jong PSV 1-4

Door de interlandperiode ontbraken er een aantal spelers bij Jong PSV. Dat had geen negatieve invloed op het resultaat. Op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht, dat 'thuis' speelde op het terrein van IJsselmeervogels, wonnen de Eindhovenaren met 1-4.

Na vijf minuten spelen was het al raak. Dani van de Moot schoot de ploeg van trainer Dennis Haar op voorsprong. Na een half uur spelen werd het 0-2. Marcel Ritzmaier schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied binnen. De Belg Matthias Verreth scoorde in de tweede helft de derde en vierde PSV-treffer. Tussen zijn doelpunten door maakte Robin Zwartjens de eretreffer voor Jong FC Utrecht.

MVV-FC Eindhoven 2-0

De terugkeer van Mart Lieder leverde FC Eindhoven vorige week direct een overwinning op. De spits scoorde drie keer tijdens de 5-2 zege op Jong FC Utrecht. In Maastricht stond de voorhoedespeler ook weer in de spits bij de ploeg van David Nascimento, maar ook hij kon zijn ploeg niet helpen aan een goed resultaat. Bij een 1-0 achterstand raakte de topscorer van de Jupiler League, dit seizoen al goed voor 23 treffers, nog wel de lat. Scoren deden de Eindhovenaren niet.

MVV scoorde twee keer in blessuretijd. De eerste keer in de eerste helft, via Alessandro Ciranni. In de tweede helft benutte Kelechi Nwakali een strafschop: 2-0.