6 oktober 2017 om 21:04 • Aangepast 20 november 2020 om 21:31
Een slechte avond in de Jupiler League voor de Brabantse clubs. Jong PSV, FC Oss, FC Eindhoven en Helmond Sport gingen allemaal onderuit. RKC Waalwijk en FC Den Bosch nemen het zondag tegen elkaar op.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Jong PSV-Jong AZ 1-2
Jong AZ-trainer Martin Haar heeft vrijdagavond met 1-2 gewonnen van zoon Dennis Haar, trainer van Jong PSV. Fred Friday scoorde twee keer voor de club uit Alkmaar. Matthias Verreth bracht de thuisploeg op De Herdgang nog terug in de wedstrijd met een fraai schot van net buiten de zestien. Verder dan de aansluitingstreffer kwam PSV niet, waardoor het met 1-2 verloor.

FC Oss-Go Ahead Eagles 1-6
FC Oss begon als nummer vijf aan de achtste speelronde in de Jupiler League, door een ruime nederlaag zakte de ploeg van trainer Klaas Wels naar de tiende plaats.

Go Ahead Eagles kwam na twintig minuten spelen op 0-1. Voormalig RKC-speler maakte de eerste treffer, Sam Hendriks maakte er drie minuten voor rust 0-2 van. De spits was drie minuten na de rust weer trefzeker. Vanuit een penalty maakte hij de derde Go Ahead-treffer. Xavier Mous zat met zijn voet nog wel aan de bal, maar kon een doelpunt niet voorkomen.

Nadat Givan Werkhoven er 0-4 van had gemaakt zette Fatih Kamaci FC Oss vanuit een strafschop ook op het scorebord: 1-4. In de slotfase scoorden de bezoekers uit Deventer nog twee keer. Patrick Maneschijn en Joey Suk tilden de stand naar 1-6.

FC Dordrecht-FC Eindhoven 4-3
FC Eindhoven komt al vroeg op achterstand. Robert Mutzers maakt de eerste goal van de wedstrijd in de negende minuut voor FC Dordrecht.  Denis Mahmudov maakt er kort voor rust 0-2 van, hij schiet raak vanuit een strafschop.

In de tweede helft gaat FC Dordrecht op jacht naar meer doelpunten. De 3-0 valt al snel, Jafar Arias maakt de derde treffer voor de Schapenkoppen. Vanuit een penalty maakt Mart Lieder er 3-1 van. De hoop op een terugkeer is van korte duur, Mutzers maakt er al snel 4-1 van.

In de slotfase kwam FC Eindhoven nog terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd maakte Dennis van Vaerenbergh de 4-2, met nog één minuut officiële speeltijd maakte Hervé Matthys er 4-3 van. Daar bleef het bij.

Helmond Sport-De Graafschap 0-2
Hekkensluiter Helmond Sport maakte het De Graafschap moeilijk, maar het stapte uiteindelijk wel met een nederlaag van het veld. In de tweede helft bracht Daryl van Mighem de bezoekers op 0-1, Mark Diemers maakte er in de slotfase nog 0-2 van.

Bij de thuisploeg zal vooral de frustratie van een niet gegeven strafschop overheersen. In de eerste helft schreeuwde alles en iedereen in Helmond om een penalty, maar de Belgische scheidsrechter wilde er niets van weten. Door de nederlaag blijft Helmond Sport hekkensluiter in de Jupiler League.