20 oktober 2017 om 19:45 • Aangepast 20 november 2020 om 21:10
In de Jupiler League kwamen vrijdagavond FC Den Bosch, FC Oss, FC Eindhoven, Jong PSV en RKC Waalwijk in actie. Hoe ze presteerden? Dat vind je hieronder.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

Fortuna Sittard – FC Eindhoven 2-2
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Eindhoven kwam wat langzaam op gang. Er waren wat kansen over en weer, maar de goals bleven uit. Het was Fortuna Sittard dat vlak voor rust de openingsgoal maakte via Djibril Dianessy. Vlak voor rust kreeg Fortuna nog een corner, maar die ging naast.

FC Eindhoven kreeg vlak na rust een penalty. Mart Lieder benutte de strafschop en zette de Eindhovenaren weer op gelijke hoogte. Een kwartier na rust kwam Fortuna Sittard weer op voorsprong. Sefan Askovski tikte de rebound binnen, nadat Ruud Swinkels in eerste instantie een goal voorkwam.

Met nog tien minuten te spelen in de tweede helft kwam FC Eindhoven weer op gelijke hoogte. Fries Deschilder schoot een vrije trap binnen. Fortuna kreeg vijf minuten later een enorme kans op de 3-2, maar schoot de bal net naast.

Wachten op privacy instellingen...

Jong PSV - RKC Waalwijk 3-2
Jong PSV kwam al vroeg op voorsprong uit een counter. Marcel Ritzmaier was de doelpuntenmaker. Een paar minuten maakte Jong PSV de 2-0 via een penalty. Albert Gudmundsson, die zelf werd neergehaald, schoot de bal vanaf elf meter binnen. Tien minuten later maakte Bergkamp de aansluitingstreffer voor RKC. Hij schoot de bal van dichtbij hard binnen.

Vlak na rust kreeg RKC Waalwijk een penalty na een handsbal. Johan Voskamp schoot de bal vanaf elf meter binnen. Jong PSV kwam een paar minuten later weer op voorsprong. Gudmundsson maakte zijn tweede goal van de avond na een mooie aanval.

FC Oss - FC Den Bosch 1-1
Het ging er rustig aan toe in de wedstrijd tussen FC Oss en FC Den Bosch. Na twinting minuten spelen kreeg FC Den Bosch een penalty, nadat Niels Fleuren aanvaller Oussama Bouyaghlafen vastpakte. Niek Vossebelt benutte de penalty en zette Den Bosch op voorsprong. Gelijk na de goal maakte FC Oss de gelijkmaker via Huseyin Dogan.

In de tweede helft waren er voor beide ploegen een aantal kansen, maar goals vielen er niet meer.

Helmond Sport – Telstar 1-1
Helmond Sport kwam al snel op achterstand. Telstar scoorde na 6 minuten. Twintig minuten later maakte Arne Naudts voor Helmond Sport de gelijkmaker. Telstar ging daarna op zoek naar de voorsprong, maar de ploegen gingen met een gelijkspel rusten.

In de tweede helft was er weinig vuurwerk in Helmond. Beide pleogen kregen een paar kleine kansen. Pas in de laatste minuut kreeg Jason Bourdouxhe een grote kans op de gelijkmaker, maar het schoot de bal net voorlangs.