Video

Willem II neemt met knappe zege in Groningen afstand van degradatiestreep

20 oktober 2017 om 21:44 • Aangepast 20 november 2020 om 21:11
Willem II heeft opnieuw gewonnen in de eredivisie. De mannen van trainer Erwin van de Looi boekten een knappe zege in en tegen Groningen, vrijdagavond. Het werd 1-0.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

De eerste kans was voor de Tilburgers. Thom Haye raakte met een schot van afstand in de derde minuut de onderkant van de lat.

Willem II had de zaken in de eerste twintig minuten keurig op orde en kwam niet in de problemen. Groningen kwam dat wel. Ajdin Hrustic maakte na 23 minuten op domme wijze hands en kreeg zijn tweede gele kaart. Een meer dan terechte beslissing van de scheidsrechter.

Het duurde niet lang voordat Willem II van dit numerieke voordeel profiteerde. Fran Sol, wie anders, zette de bezoekers op voorsprong. De stand 0-1 stond ook op het bord toen het rustsignaal klonk.

Na de pauze zette Groningen wat meer aan, maar de grootste kansen waren voor Willem II. Haye raakte opnieuw de lat na een goed genomen corner. Jordens Peters zag een inzet op de paal komen.

De tweede helft was een stuk leuker dan de eerste. Er waren over en weer kansen. Doelman Mattijs Branderhorst was niet altijd even gelukkig met zijn acties, maar hield zijn doel schoon. Voor Willem II waren Fernando Lewis, Sol en Elmo Lieftink in de buurt van een tweede treffer. Maar het bleef 0-1.

Plek 14
Door de overwinning stijgt Willem II naar de veertiende plek op de ranglijst. De Tilburgers hebben negen punten na negen duels.