FC Oss geeft 2-0 voorsprong uit handen, Helmond Sport verliest in eigen huis van FC Dordrecht

22 september 2017 om 22:41 • Aangepast 20 november 2020 om 21:52
In de zesde speelronde in de Jupiler League won FC Den Bosch met 0-1 van FC Eindhoven. De Bosschenaren wonnen voor het eerst in acht jaar op Eindhovense bodem. FC Oss stond halverwege tegen Almere City met 0-2 voor, maar konden die voorsprong niet vasthouden. Helmond Sport verloor in eigen huis met 1-2 van FC Dordrecht en RKC Waalwijk speelde gelijk (2-2) tegen FC Jong Utrecht.
Profielfoto van Corné Verschuren

FC Eindhoven - FC Den Bosch 0-1
In een barslechte wedstrijd trok FC Den Bosch aan het langste eind. Dat was voor de eerste keer in acht jaar. Door het verlies zakt FC Eindhoven verder weg op de ranglijst. In de eerste tien minuten is goed te zien waarom beide clubs zo laag op de ranglijst staan. Er gaat veel fout, zelden lukt het om de bal langer dan tien seconden in de ploeg te houden.

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor FC Eindhoven. Tibeau Swinnen kan vrij uithalen, Den Bosch-keeper Nick Leijten tikt de bal over. Niet veel later is ook Mart Lieder dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal gaat naast. Uit het niets komt FC Den Bosch halverwege de eerste helft op voorsprong. Een afgeslagen bal komt terecht bij Sven Blummel. Die neemt goed aan op z'n borst en laat keeper Swinkels kansloos: 0-1.

Ondanks de achterstand is FC Eindhoven de sterkste ploeg. De grootste kansen zijn echter voor FC Den Bosch. Jens van Son vindt de voet van keeper Swinkels op z'n weg. En Blummel weet voor een leeg doel de bal naast te krijgen. Beide ploegen blijven het proberen, maar scoren lukt niet meer.

RKC Waalwijk -Jong FC Utrecht 2-2
RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht deelden de punten. De Waalwijkers kwamen twee keer op voorsprong maar gaven die ook weer uit handen. In het eerste gedeelte van de wedstrijd had de thuisploeg het meeste balbezit. Dat leidde in de 16e minuut tot een treffer van Daan Rienstra. Even later kreeg Bergkamp nog een uitgelezen kans om met een kopbal de voorsprong te vergroten, maar hij faalde.

Na een halfuur kwam Jong FC Utrecht op 1-1 via een treffer van Sow. Op slag van rust kwamen de Waalwijkers weer op voorsprong. Een voorzet van Quasten wordt door Bergkamp bij de eerste paal binnengeschoten.

Na de rust probeerde RKC de voorsprong verder uit te bouwen. Drost kwam met een kopbal erg dichtbij, maar de bal werd door Jong FC Utrecht-verdediger Peijnenburg van de lijn gehaald. Tien minuten voor tijd trok Loukili uit een fraaie vrije trap de stand weer in evenwicht.

Helmond Sport - FC Dordrecht 1-2
Helmond Sport verloor in eigen huis met 1-2 van FC Dordrecht. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong. Jordy Thomassen werd in het strafschopgebied naar beneden getrokken. Furhgill Zeldenrust verzilverde de penalty, 1-0.

Vijf minuten na rust kwamen de Dordtenaren op gelijke hoogte. Jafar Arias tekende op fraaie wijze voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers via Misidjan op een 1-2 voorsprong. Helmond Sport slaagde er niet in om nog een punt in eigen huis te houden. In de slotfase mocht Stephen Warmolts na twee gele kaarten iets eerder gaan douchen.

Almere City - FC Oss 2-2
FC Oss is er tegen Almere City niet in geslaagd een 0-2 voorsprong vast te houden. Twee minuten voor tijd wist de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te komen. FC Oss bekroonde een sterke openingsfase met een fraaie goal. Istvan Bakx pegelde van afstand de bal in de kruising.

Nog voor de rust bouwden de bezoekers uit Oss de voorsprong verder uit. Erik Quekel bediende Richard van der Venne met een voorzet op maat, 0-2.

Almere City kreeg in de tweede helft al snel een goede kans op de aansluitingstreffer. In de tiende minuut na rust was het wel raak. Van der Heijden schoot de aansluitingstreffer op het scorebord. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd was Van der Heijden opnieuw succesvol, 2-2.