Willem II komt aardig voor de dag, maar verliest ook derde thuiswedstrijd [VIDEO]

23 september 2017 om 21:09
Willem II heeft ook de derde thuiswedstrijd van dit voetbalseizoen verloren. De Tilburgers gingen zaterdagavond met 2-1 onderuit tegen sc Heerenveen. Daardoor blijft de teller op drie punten staan.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

Reza Ghoochannejhad werkte in de vijfde minuut de bal in het Tilburgse doel. Maar die goal werd afgekeurd omdat er een overtreding op Jop van der Linden aan voorafging. De openingstreffer viel aan de andere kant. De eerste kans van de thuisploeg was raak. Elmo Lieftink kon in de elfde minuut binnen tikken.
De ploegen waren in het eerste helft aan elkaar gewaagd. De kansen waren echter op een hand te tellen. Oud-PSV'er Stijn Schaars maakte vlak voor rust de gelijkmaker. Op schitterende wijze schoot hij een vrije trap binnen. Timon Wellenreuther was volkomen kansloos.
Na rust hielp Reza Ghoochannejhad een grote kopkans om zeep. Even later was het alsnog raak voor de bezoekers. Op fraaie wijze bracht Yuki Kobayashi de 1-2 op het bord. Hij was trefzeker met een schot van afstand.

Trainer Erwin van de Looi bracht met Ismail Azzaoui en Jordy Croux twee frisse aanvallers in het veld. Er werden vervolgens diverse kansen gecreëerd, maar het werd Heerenveen-goalie Martin Hansen ook weer niet super lastig gemaakt.

Nederlaag
De thuisploeg moest opnieuw een nederlaag slikken, maar het spel was stukken beter dan in voorgaande duels.

De reactie van Elmo Lieftink (na afloop):
En de reactie van Jordens Peters:
Opstelling
Lieftink begon in de basis. Hij nam de plaats over van de geschorste Pedro Chirivella. De andere namen: