PSV maakt gehakt van FC Utrecht, Jürgen Locadia de grote man

24 september 2017 om 15:08 • Aangepast 20 november 2020 om 21:51
PSV heeft zondagmiddag keihard uitgehaald in de eredivisie. De Eindhovenaren wonnen met 7-1 in en tegen Utrecht. Met vier treffers was Jürgen Locadia de grote man.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

De eerste twee kansen waren juist voor de thuisploeg. Cyriel Dessers had de openingstreffer op zijn schoen. Zijn inzet kwam op de lat terecht, daarmee kwam PSV in de achtste minuut goed weg. De eerste kans voor de Eindhovenaren was wel gelijk raak. Jürgen Locadia bracht de openingstreffer op het scorebord. Hij was attent, nadat Hirving Lozano was gestuit door FC Utrecht-goalie David Jensen.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Zakaria Labyad mocht in minuut 20 aanleggen voor een strafschop en deze ging raak. Nicolas Isimat-Mirin hield Jean-Christophe Bahebeck lichtjes vast, waarna de arbiter naar de stip wees.

Vlak voor rust nam PSV opnieuw een voorsprong. Hirving Lozano kon op aangeven van Locadia de 1-2 maken. Het was alweer de vierde treffer van het seizoen voor de Mexicaan.

Meteen na de pauze had Gastón Pereiro de kans om de 1-3 te maken, maar hij maaide over de bal. Even later was het via Locadia wel raak. PSV kwam na rust eigenlijk sowieso geen moment meer in de problemen in de Domstad. Twintig minuten voor tijd maakte Locadia aan alle spanning een einde. Met zijn derde treffer zette hij de 1-4 op het scorebord.

Marco van Ginkel maakte er tien minuten voor tijd 1-5 van. Hij benutte een strafschop. Nog geen paar minuten later werd het zelfs 1-6. Opnieuw mochten de Eindhovenaren aanleggen vanaf de stip. Locadia nam hem deze keer en maakte dus zijn vierde van de middag. Vlak voor tijd bepaalde Steven Bergwijn de eindstand op 1-7.

Verdediging
PSV begon aan het duel met vijf verdedigers. Phillip Cocu koos voor Santiago Arias, Joshua Brenet, Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin én Derrick Lucassen. Door deze aanpassingen moest Steven Bergwijn op de bank plaatsnemen.