PSV bekert moeizaam verder, volgende tegenstander is VVV-Venlo

26 oktober 2017 om 23:52 • Aangepast 20 november 2020 om 21:03
PSV heeft donderdagavond in een lange en moeizame bekerwedstrijd FC Volendam verslagen. Pas in de tweede helft van de verlenging konden de Eindhovenaren hun overwicht omzetten in doelpunten. In de 107e minuut scoorde Marco van Ginkel met een kunstige omhaal. Twee minuten voor het einde ontdeed Lozano zich knap van zijn tegenstanders en scoorde hij de 0-2. De volgende tegenstander van PSV in het bekertoernooi is VVV-Venlo, PSV speelt dan thuis. Dat is de achtste finale. De precieze datum staat nog niet vast. De wedstrijden in de achtste finale worden gespeel op 19, 20 en 21 december.
Profielfoto van der Valk Tobias vanProfielfoto van Jan de Vries
der Valk Tobias van & Jan de Vries

PSV speelde desondanks een fantasieloze bekerwedstrijd tegen FC Volendam. De Eindhovenaren dwongen een paar kansjes af maar die strandden allemaal. Na de negentig reguliere minuren was het nog steeds 0-0 ondanks dat PSV veel vaker op Volendamse helft speelde dan andersom. De eerste helft van de verlening was niet veel beter.

Het wedstrijdverloop
Opvallende namen in de basisopstelling waren Adam Maher en jongeling Albert Gudmundsson. Maher mocht in het vorige bekerduel tegen SDC Putten (0-4) ook al zijn opwachting maken en liet zich daar met twee treffers gelden.

Hij kreeg nu een nieuwe kans om zich weer eens te laten zien. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat hij speelminuten maakte. Albert Gudmundson mocht al een aantal keer invallen tijdens de competitie, maar maakte nu zijn basisdebuut.

Eerste helft
PSV had duidelijk de overhand in het eerste kwartier, zonder echt grote kansen te creëren. De eerste echte doelpoging van de wedstrijd kwam van Maher. Hij raakte de rug van Volendammer Veerman.

Na een klein half uur kreeg de middenvelder opnieuw een mogelijkheid. Hij vuurde op doel vanaf het randje van het zestienmetergebied, maar recht op de doelman af.

Volendam kreeg een kansje uit een corner in de 32e minuut. De bal ging uiteindelijk een kleine meter naast. De Volendammers kwamen bij vlagen aardig uit hun verdedigende stelling. De grootste kans voor de rust was voor de thuisploeg. Doodeman verzuimde zijn ploeg op voorsprong te koppen.

PSV schroefde het tempo op in de laatste paar minuten nog wat op. Dat leidde nog tot een aardige kans voor Maher. Hij schoot op de vuisten van keeper Verhulst.

Tweede helft
Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het eerste wapenfeit van PSV kwam van de voet van Lozano in de 49e minuut. Zij schot ging een halve meter naast.

PSV ploeterde verder en kreeg uit een vrije trap weer de kans om het verzet van Volendam te breken. Maher schoot de bal echter over het doel. De hoop op een stunt bij Volendam groeide met de minuut.

Aan de kant van PSV zorgde vooral Lozano voor gevaar. De Mexicaanse baltovenaar dribbelde in de 64e minuut behendig het strafschopgebied in, maar schoot recht op Verhulst af.

Grote kans
De grootste kans van de wedstrijd was in de 70e minuut voor Maher. Hij kreeg in volledig vrije positie de bal voor zijn voeten, maar peerde de bal naast. Dat was ook meteen zijn laatste wapenfeit, hij werd gewisseld voor Mauro Júnior. Sam Lammers kwam in het veld voor Gudmundsson.

Terwijl de wedstrijd richting de laatste officiële speelminuten kroop, kreeg Luuk de Jong nog een enorme kans. Zijn kopbal werd echter knap gepakt door Verhulst. Omdat er niet meer werd gescoord, moest worden verlengd.

Verlenging
PSV begon die verlenging met Marco van Ginkel. Hij verving Bart Ramselaar. Die wissel betaalde zich in de 107e minuut uit. Met een fraaie omhaal scoorde de middenvelder de bevrijdende treffer.

FC Volendam-speler Dylan Mertens werd nog met rood weggestuurd na een clash met Marco van Ginkel. Mertens ging op het been staan van Van Ginkel die op de grond lag. Een paar minuten later scoorde Lozano de 0-2.