PSV haalt na slechte eerste helft uit tegen Willem II

30 september 2017 om 20:26 • Aangepast 20 november 2020 om 21:40
Na de 1-7 zege tegen FC Utrecht heeft PSV weer uitgehaald. In eigen huis had het in de eerste helft moeite met Willem II, maar in de tweede helft liep het over de Tilburgse club heen. De teller stopte bij vier treffers: 4-0.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Het eerste schot van de wedstrijd was van Jürgen Locadia, in het duel met FC Utrecht goed voor vier treffers. Zijn inzet ging naast. In de volgende aanval was Willem II gevaarlijk. Spits Fran Sol schoot onder PSV-goalie Jeroen Zoet door, de bal ging echter langs het doel.

Tilburgse muur
Willem II gaf PSV een duidelijke opdracht. De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelde met vijf verdedigers, maar het stond eigenlijk heel de tijd met elf man achter de bal op het moment dat PSV in balbezit was. De thuisploeg mocht bedenken hoe het door de Tilburgse muur kon breken. De ideeën kwamen er in de eerste helft niet. PSV speelde in een laag tempo, was slordig en zonder creativiteit. Aan het einde van de eerste helft waren er wat voorzichtige fluitconcerten te horen.

De grootste kans in de eerste helft was voor Ben Rienstra. Na een redding van Zoet op een schot van Fran Sol kreeg de middenvelder de bal voor zijn voeten, hij schoot hard en hoog over.

Ban gebroken
Waar Willem II in de eerste helft goed stand wist te houden, ging het in de tweede helft snel mis. Na vier minuten scoorde Hirving Lozano de openingstreffer. Op aangeven van Steven Bergwijn schoot de Mexicaan raak.

Tien minuten na rust kwam PSV op 2-0. Een ingestudeerde corner leverde PSV de tweede treffer op. Bij de tweede paal kopte Marco van Ginkel de bal terug op Gaston Pereiro, de aanvaller uit Uruguay knikte de bal vervolgens in het doel. Een paar minuten later was Van Ginkel weer de aangever. Uit zijn voorzet kopte Lozano zijn tweede doelpunt van de avond tegen de touwen. De buitenspeler zette PSV op 3-0 tegen Willem II.

Met nog twintig minuten op de klok kwam PSV op 4-0. De Eindhovenaren kregen een onterechte strafschop. Wellenreuther tikt de bal weg voor de voeten van Locadia, die vervolgens wel onderuit ging. De scheidsrechter gaf toch een strafschop. Marco van Ginkel benutte het buitenkansje: 4-0.

In de slotfase maakte middenvelder Dante Rigo zijn debuut in de eredivisie. Het jonge talent kwam als invaller binnen de lijnen voor Jorrit Hendrix.