Jong PSV pakt knap punt tegen titelfavoriet NEC

25 september 2017 om 19:56 • Aangepast 20 november 2020 om 21:48
Jong PSV staat maandagavond met een ijzersterk elftal op het veld. De Eindhovense Trainer Dennis Haar kan onder andere beschikken over Adam Maher, Eloy Room, Sam Lammers, Pablo Rosario en Dante Rigo. Een sterk NEC Nijmegen biedt tegenwicht. De wedstrijd eindigt daardoor in een 3-3 gelijkspel.
Profielfoto van Edwin Vossen
Edwin Vossen

De bal is nauwelijks het veld over gegaan als Calvin Verdonk van NEC al in de eerste minuut een gele kaart krijgt. Scheidsrechter Kooij besluit een strafschop te geven in het voordeel van Jong PSV.

Albert Gudmundsson maakt dan de 1-0. Zo deelt de ploeg uit Eindhoven een keiharde klap uit door vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Tot aan de twintigste minuut heeft doelman Eloy Room van Jong PSV weinig te doen en is de club overheersend.

NEC terug in de wedstrijd
Toch laat NEC zich niet uit het veld slaan door de bliksemstart van de Eindhovenaren. In de 23ste minuut komt de club uit Nijmegen terug in de wedstrijd. Guus Joppen scoort de 1-1. Aan het einde van de eerste helft wordt de ploeg sterker en sterker en zijn ze Jong PSV de baas.

Een vrije trap van NEC wordt maar net uit het doel gehouden door keeper Room. In de 44ste minuut breekt de club door de verdediging van Jong PSV. Ted van de Pavert scoort de 1-2.

Tweede helft
Jong PSV begint de tweede helft dus op achterstand. In de 49ste minuut wordt de tweede penalty van de wedstrijd uitgedeeld. Deze keer niet voor de club uit Eindhoven maar voor Nijmegen. IJzersterk keeperswerk van Room voorkomt dat NEC op 1-3 voorsprong komt te staan.

De club uit Nijmegen is aan het begin van de tweede helft zeker niet zo dominant als het aan het einde van de eerste helft. Maar weet nog altijd veel kansen te creëren. Een van die mogelijkheden levert in de 62ste minuut een doelpunt op. Wojchiech Golla scoort de 1-3 voor NEC.

Nieuwe energie bij Jong PSV
Slechts vier minuten kan het elftal uit Nijmegen genieten van de ruime voorsprong. Jong PSV krijgt nieuwe energie. Sam Lammers scoort in 66ste minuut de 2-3. Tien minuten later laat de aanvaller zien dat de wedstrijd nog lang niet is gespeeld. In de 77ste minuut deelt Lammers een mentale tik uit door de 3-3 te scoren.

Felle laatste minuten
NEC is even uit z'n doen door de klap van Jong PSV maar komt na tien minuten spelen weer terug in de wedstrijd. Het spel wordt feller. Beide ploegen zien dat de 3 punten binnen handbereik is. In de laatste tien minuten worden er tal van kaarten uitgedeeld. NEC-rechtsback Guus Joppen krijgt geel. Aan de kant van Jong PSV krijgt Bram van Vlerken een gele kaart en Kenneth Paal krijgt in de 90ste minuut z'n tweede gele kaart.

Zo staat Jong PSV in de blessuretijd met tien spelers op het veld. Maar dat maakt voor NEC niks meer uit. Het lukt de ploeg uit Nijmegen niet om de winnende goal te scoren. In het Eindhovense Philips Stadion wordt het 3-3.