FC Oss na nederlaag geen koploper meer, FC Eindhoven pakt eerste zege

15 september 2017 om 22:30 • Aangepast 20 november 2020 om 22:04
FC Oss begon de vijfde speelronde als koploper in de Jupiler League. Na een 0-2 nederlaag tegen Jong AZ staat het nu vierde. RKC Waalwijk blijft hekkensluiter na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

FC Oss-Jong AZ 0-2
FC Oss is de koppositie kwijt. De ploeg van trainer Klaas Wels liep in eigen huis tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Jong AZ was in Oss met 0-2 te sterk.

De thuisploeg kwam kort na rust op achterstand. Ricardo van Rhijn, die bij Jong AZ speelt om wedstrijdritme op te doen, maakt de openingstreffer. De achtvoudig international tikt de bal binnen, hij zette doelman Xavier Mous met zijn inzet op het verkeerde been.

Uit de kluts kreeg Ferdy Druijff de bal een kwartier voor het einde van de wedstrijd voor zijn voeten. De spits schoot vervolgens onberispelijk binnen: 0-2, dat was ook de eindstand.

ZIE OOK: Koploper FC Oss heeft meer punten dan verkeersregelaars [VIDEO]

Helmond Sport-Jong Ajax 1-4
Na een half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong in Helmond. Carel Eiting schoot van buiten het strafschopgebied op doel. Het schot leek niet goed, maar doelman Van Gassel liet de bal uit zijn handen glippen en kon zijn fout niet meer herstellen: 0-1.

Twee minuten voor rust kwam Helmond Sport op gelijke hoogte. Vanuit een strafschop liet Furhgill Zeldenrust Ajax-goalie Stan van Bladeren kansloos: 1-1.

In de tweede helft kwam Jong Ajax weer op voorsprong. Vanuit een strafschop maakt Mateo Cassierra er 1-2 van. Een paar minuten later maakt de Colombiaan er 1-3 van. Het slotakkoord was voor Dennis Johnson. De Noor schoot Jong Ajax via de onderkant van de lat naar 1-4.

Door de ruime nederlaag staat Helmond Sport nu laatste.

MVV-Jong PSV 0-0
Een gelijkspel zonder doelpunten. MVV en Jong PSV komen in Maastricht niet tot scoren. De Eindhovenaren zakken door het gelijkspel naar plaats acht op de ranglijst, MVV klimt over FC Oss naar de tweede plaats.

De Braziliaan Mauro Junior was namens PSV dicht bij een treffer. Zijn inzet kwam tegen de bovenkant van de paal.

Telstar-FC Den Bosch 3-2
Al heel snel kwam FC Den Bosch op achterstand. Gerson Rodrigues, international van Luxemburg, schoot een lage voorzet van Melvin Platje al na en paar minunten spelen eenvoudig in het doel van de bezoekers. Een paar minuten later was het 1-1, Sven Blummel werkte een voorzet bij de tweede paal binnen.

Melvin Platje maakte er na een half uur spelen 2-1 van. Na een uur spelen kwam FC Den Bosch weer op gelijke hoogte. kreeg op de doellijn een niet te missen kans, hij maakte de 2-2. Het was niet genoeg voor een punt. Vanuit een penalty maakte Andrija Novakovich een kwartier voor tijd de winnende treffer: 3-2.

RKC Waalwijk-FC Eindhoven 0-1
RKC kreeg in de eerste helft een enorme kans om op voorsprong te komen. Paul Quasten mocht vanuit een strafschop aanleggen vanaf elf meter, FC Eindhoven-goalie Ruud Swinkels wist de penalty echter te stoppen. Roland Bergkamp schoot de rebound vervolgens hoog over.

De bezoekers zagen twee keer een doelpunt afgekeurd worden, maar in blessuretijd was het alsnog raak. Invaller Alessio Carlone schoot de bal fraai binnen. Voor FC Eindhoven is het de eerste zege van het seizoen, daardoor stijgen ze naar de dertiende plaats. RKC stijgt ondanks het verlies wel een plaats, op doelsaldo staat het nu negentiende.