Jong PSV geeft voorsprong in slotfase uit handen, FC Oss wint in de Galgenwaard

21 augustus 2017 om 21:45 • Aangepast 20 november 2020 om 22:44
FC Oss is de enige Brabantse club die in de eerste speelronde van de Jupiler League drie punten heeft gepakt. De ploeg van trainer Klaas Wels won maandagavond met 0-3 van Jong FC Utrecht. Jong PSV speelde in eigen huis gelijk tegen De Graafschap (2-2).
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Jong PSV-De Graafschap 2-2
Jong PSV leek op weg naar een zege in de eerste wedstrijd van het seizoen, in de slotfase werd een 2-1 voorsprong echter nog uit handen gegeven.

Tien minuten voor rust kwam De Graafschap op voorsprong. Een vrije trap van Mark Diemers kwam via de lat terug in het veld, Fabian Serrarens was attent en kopte de 0-1 binnen. Kort voor rust maakte Bram van Vlerken zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, op aangeven van Sam Lammers. Een kwartier na rust bracht Jordy de Wijs Jong PSV op voorsprong. De verdediger schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen.

Jong PSV stond in de slotfase flink onder druk. Een doelpunt van De Graafschap bleek een kwestie van tijd. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Anthony van den Hurk de gelijkmaker.

Jong FC Utrecht-FC Oss 0-3
Vrijdag wisten FC Den Bosch, RKC Waalwijk, Helmond Sport en FC Eindhoven niet te winnen. Met daarbij het gelijkspel van Jong PSV kwamen vijf van de zes Brabantse Jupiler League-clubs niet tot een zege. FC Oss pakte wel drie punten bij de openingswedstrijd. Na een eerste helft zonder hoogtepunten liep het in de tweede helft uit naar een 0-3 zege.

Na een kwartier in de tweede helft was het raak voor FC Oss. Erik Quekel frommelde de bal na een corner binnen bij de tweede paal: 0-1. Richard van der Venne maakte de 0-2, met nog een klein kwartier op de klok. Hij kopte een voorzet van Istvan Bakx binnen. Fatih Kamaci werd in de slotfase onderuit gehaald in het strafschopgebied. Hij kreeg een penalty, die hij gestopt zag worden door Nick Marsman. In de rebound schoot hij alsnog raak: 0-3.