PSV bezweert crisissfeer met ruime overwinning in derby bij NAC Breda [VIDEO]

20 augustus 2017 om 20:26 • Aangepast 20 november 2020 om 22:47
PSV heeft de crisissfeer zondag verder de kop ingedrukt met een overwinning bij NAC Breda. De Eindhovenaren trokken de Brabantse derby in het Rat Verlegh Stadion met 4-1 naar zich toe.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

NAC begon furieus aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar na een kwartier kwam PSV langzaamaan in de wedstrijd. Na speldenprikken van Pereiro en Arias opende Steven Bergwijn de score.

Kort voor rust leidde een overtreding van Luckassen tot een strafschop voor NAC die door Thierry Ambrose onberispelijk werd benut.

In de tweede helft had PSV de touwtjes in handen en liep het efficiënt uit naar 1-4 dankzij Marco van Ginkel (kopbal), een bekeken schuiver van Hirving Lozano en een pegel van Jorrit Hendrix.