Helmond Sport van laatste plek af na eerste overwinning van het seizoen

16 oktober 2017 om 20:30 • Aangepast 20 november 2020 om 21:15
Helmond Sport is niet langer de hekkensluiter van de Jupiler League. De ploeg van coach Roy?Hendriksen won maandagavond voor de eerste keer dit seizoen. Uit tegen Jong AZ werd het 1-3. Hierdoor klimt de club naar de zeventiende plaats.
Profielfoto van der Valk Tobias van
der Valk Tobias van

Met het verlies van concurrenten FC Volendam en RKC Waalwijk op vrijdag, was de wedstrijd tegen Jong AZ een uitgelezen kans om van de laatste plek af te komen. En die mogelijkheid pakte de ploeg van Roy Hendriksen met beide handen aan.

Gelijkopgaand
In een gelijkopgaande eerste helft was het middenvelder Robert Braber die de club uit Helmond in de 44ste minuut op een 0-1 voorsprong zette. Dat was direct ook de ruststand.

Lang kon niet worden genoten van de voorsprong. Net na de theepauze in de 50ste minuut schoot spits Fred Friday de Alkmaarders weer op gelijke hoogte.

Penalty
Vervolgens kwam de ploeg uit Helmond een aantal keer goed weg. AZ'er Bel Hassani verzuimde in de 55ste minuut de 1-2 te maken en kort daarna had scheidsrechter Gerrets de bal zomaar op de stip kunnen leggen voor een overtreding op Garcia.

Toch was het Helmond Sport dat de partij won. Via treffers van Grad Damen (1-2) en invaller Arne Naudts (1-3) pakte het team de zege. Daarmee komt de club op zes punten uit negen wedstrijden, drie minder dan nummer zestien Jong PSV.