Video

Compleet veranderd elftal PSV heeft geen kind aan Excelsior Maassluis en wint met 0-4

26 september 2018 om 18:49
PSV heeft met een geheel ander elftal de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis makkelijk gewonnen. De Eindhovenaren gaan met 0-4 naar huis.
Profielfoto van Raymond Merkx

Het eindsignaal klinkt. PSV heeft makkelijk gewonnen met 0-4 en bekert verder.

• Nu gaat het snel. Nicolas Isimat-Mirin scoort een paar minuten later en maakt de 0-4.
  • Ramon Pascal Lundqvist staat nog geen 5 minuten in het veld en maakt de derde voor PSV. De koploper van de Eredivisie kent geen problemen met Excelsior Maassluis. Het staat 0-3.
  • Tweede helft is begonnen. PSV heeft geen wissels doorgevoerd.
  • Inmiddels is het rust. PSV, dat met een compleet ander elftal aantreedt, staat comfortabel voor met 0-2.
  • En op slag van rust scoort PSV opnieuw. Trent Sainsbury kopt een uitstekende voorzet van Sadilek binnen. Het is 0-2.
  • PSV'er Aziz Behich krijgt een gele kaart nadat hij een aanval van Excelsior onderbreekt met een overtreding. De daaropvolgende vrije trap wordt makkelijk gepakt door Room.
  • Al na een kwartier is PSV op voorsprong gekomen. Cody Gakpo tikte de bal eenvoudig binnen. Het is 0-1.
  • De aftrap is vijf minuten vertraagd door het gedrag van de supporters. Op het veld lagen te veel slingers om te kunnen voetballen.

Coach Mark van Bommel gooit de opstelling volledig om, met veel nieuwe namen. Dit zijn de elf namen die het moeten gaan doen.

De club uit Maassluis moest zijn locatie flink aanpassen voor de wedstrijd. Op de plek waar normaal de fietsenstalling te vinden is, is door de voetbalvereniging uit Maassluis speciaal een groot terras ingericht. Bier, frikandellen, kroketten en hamburgers. “Alles is in ruime hoeveelheden aanwezig”, zo verzekerde voorzitter Gert-Jan Bunt van voetbalvereniging Excelsior Maassluis.