TOP Oss stunt in Keuken Kampioen Divisie, zege op bezoek bij FC Twente

8 september 2018 om 18:27
TOP Oss heeft zaterdagavond voor een stunt gezorgd in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij FC Twente won de ploeg dankzij twee vroege goals met 2-1. Het is voor de ploeg van trainer Klaas Wels de derde zege in de eerste vier duels van dit seizoen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

TOP Oss kwam binnen een kwartier spelen op voorsprong in Enschede. Bryan Smeets schoot in zijn vierde wedstrijd voor de Brabantse ploeg voor de derde keer raak. Na een goede aanval over de linkerkant gaf Ragnar Oratmangoen een goede lage voorzet, Smeets twijfelde niet en schoot de bal vervolgens hard in de kruising.

Na iets meer dan twintig minuten spelen mochten de 120 meegereisde fans van TOP Oss weer heel hard juichen. Smeets was nu de de aangever. Hij legde de bal breed op Huseyin Dogan. De aanvaller tikte de bal een keer aan om hem goed te leggen en schoot vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 0-2. Heel lang mochten de supporters niet genieten van de ruime voorsprong. Er was nog geen half uur gespeeld toen FC Twente de aansluitingstreffer maakte. Aitor Cantalapiedra was het eindstation van een goede aanval van de thuisploeg. Hij schoot keihard raak.

Een paar minuten na de 1-2 kon Tom Boere zijn oude ploeg pijn doen. Vanuit kansrijke positie schoot hij gehaast naast. Niet veel later probeerde Tim Holscher het van afstand, hij zag zijn poging via de buitenkant paal naast gaan. Twente zette aan, TOP Oss wankelde. Een doelpunt viel er niet meer in de eerste helft, TOP Oss ging rusten met een voorsprong.

Bij de ploeg uit Oss hield iedereen in de tweede helft rekening met een flink offensief van de thuisploeg. Gesteund door de supporters in de Grolsh Veste probeerde FC Twente het ook wel, maar echt grote kansen kwamen er niet. De degradant probeerde het wel, maar de hardwerkende bezoekers kwamen niet echt in de problemen. De grootste kans in de tweede helft was zelfs voor TOP. Dogan, topscorer met vijf doelpunten, kreeg een enorme kopkans. Hij kon niet genoeg kracht zetten om zijn zesde van het seizoen te maken.

De 1-2 voorsprong werd tot en met het eindsignaal vastgehouden. En dus pakte Wels en zijn mannen drie knappe punten op het tweede niveau van Nederland. TOP Oss staat nu derde met negen punten, alleen Go Ahead Eagles (12 punten) en SC Cambuur (10) doen het tot nu toe beter.

Opstellingen
Bij FC Twente stond voormalig NAC-goalie Jorn Brondeel onder de lat. Dat kwam door de schorsing van Joël Drommel. De doelman verliet Jong Oranje om tegen TOP Oss te spelen. Vervolgens werd hij door de KNVB geschorst voor die wedstrijd.

Tom Boere stond ook in de basis bij de thuisploeg. De spits werd een jaar geleden door FC Twente overgenomen van TOP Oss, waar hij topscorer van de Jupiler League werd. Wels kent de aanvaller. "Na een fantastisch jaar kreeg hij een hele mooie transfer. Nu staat hij op drie doelpunten. Wel drie strafschpopen. Qua velddoelpunten staat hij nog droog. Maar hij is moeilijk af te stoppen. Een goede spits voor de Keuken Kampioen Divisie." Hij kreeg enkele kansen, maar tot scoren kwam hij niet.