Willem II verliest mede door afgekeurde goal Fran Sol met 0-1 van VVV-Venlo

11 augustus 2018 om 17:29
nl
Het is Willem II niet gelukt om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. De Tilburgers speelden vooral de tweede helft veel beter dan de tegenstander uit Limburg, maar uiteindelijk creëerde Willem II weinig kansen. Een doelpunt van Fran Sol werd na overleg met de VAR afgekeurd. VVV-aanvoerder Danny Post maakte de enige goal in Tilburg.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

'90+5 AFGELOPEN! Willem II verliest opnieuw de eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen. De Tilburgers waren beter dan VVV, maar de Limburgers nemen door een doelpunt van aanvoerder Post de drie punten mee naar huis.

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Willem II valt aan en zet druk, corner na corner, maar nog altijd geen doelpunt voor de ploeg van Adrie Koster.

VIJF MINUTEN BLESSURETIJD.

'90 De tijd begint alsmaar te dringen voor Willem II. De Tilburgers hebben moeite met het creëren van kansen, de druk is er constant. De gelijkmaker zou verdiend zijn.

'82 Wat een pech voor Daniel Crowley en Willem II. De Engelsman komt goed naar binnen en krult de bal met rechts op de paal. Het zit Willem II ook niet mee vanavond.

Nog ruim een kwartier heeft Willem II de tijd om nog langszij te komen. Pol Llonch wordt vervangen door Driess Sadikki, die overkwam van Fortuna Sittard.

'72 AFGEKEURD! Geen gelijkmaker voor Willem II en geen doelpunt voor Fran Sol. Na overleg met de VAR beslist scheidsrechter Rob Dieperink dat de gelijkmaker niet doorgaat. Sol lijkt de goal met de arm te maken, terechte beslissing.

'71 Doelpunt Willem II! Fran Sol scoort met het hoofd. Croux geeft de bal voor en Unnerstall tast mis en Sol wint het kopduel van Promes.

'64 Nu wel een kans voor Willem II, maar wel dankzij VVV-verdediger Kum die de bal op de eigen lat kopt. Willem II drukt steeds meer aan. James McGarry is net gewisseld voor Dimitrios Kolovos.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Ruim een uur gespeeld in het Koning Willem II-stadion. De thuisploeg kijkt nog altijd tegen een 0-1 achterstand aan. Willem II blijft druk uitoefenen op de verdediging, maar kansen creëren gaat de ploeg van Adrie Koster nog niet goed af.

'55 De ploeg van Adrie Koster begint sterk aan de tweede helft. Een vrije trap zorgde net voor wat gevaar voor de goal van VVV.

'46 Willem II moet aan de bak in de tweede helft. Geen wissels aan beide kanten!

"Willem II begon goed aan de wedstrijd, al kwam het niet veel verder dan enkele schoten van afstand. Uit het niets kwam VVV op voorsprong door een zeer fraaie goal en daarna was Willem II het een beetje kwijt. Het had balbezit en zocht de aanval, maar het was vooral heel slordig in de passing", aldus Willem II-watcher Fabian Eijkhout over de eerste helft van de Tilburgers.

'45 Opnieuw gaat een speler van VVV op de bon. Aanvoerder Post krijgt een gele prent na een harde charge op Dankerlui.

'42 De eerste gele kaart is voor VVV-verdediger Christian Kum na een overtreding op Palacios.

'39 Willem II dringt meer en meer aan. Tot echte kansen kan de ploeg van Adrie Koster nog niet komen. Nog steeds 0-1 voor de bezoekers.

Dertig minuten gespeeld in Tilburg. Willem II begon sterk aan de wedstrijd, maar is het na de 0-1 even kwijt.

'27 Daar komt Willem II goed weg! Een goede combinatie tussen Seuntjes en Post en laatstgenoemde schiet de bal op de paal

'21 Doelpunt VVV-Venlo. Aanvoerder Danny Post haalt van een meter of 23 uit en schiet de bal met de binnenkant van zijn voet in de rechterbovenhoek en zorgt zo voor de openingstreffer in Tilburg. Timo Wellenreuther zit er nog met zijn hand aan, maar kan de bal niet stoppen. Willem II tegen de verhouding in op achterstand.

Bij Willem II valt vooral linksback Diego Palacios op. De Ecuadoraan stoomt graag mee op en laat zien over veel snelheid te beschikken.

'16 Nu is VVV gevaarlijk uit een vrije trap. Christian Kum schamt de bal met het hoofd een paar meter naast de goal van Willem II-goalie Wellenreuther.

'15 Het eerste kwartier zit erop in Tilburg. Willem II is de betere ploeg, het spel speelt zich vooral af op de helft van VVV. Daar kan Willem II-trainer Adrie Koster tevreden over zijn. Elmo Lieftink was nog het dichtst bij de openingstreffer, verder nog weinig kansen.

'7 Weer Willem II in de aanval. Ditmaal wordt Fran Sol vrij voor de keeper gezet, maar de Spaanse spits stond buitenspel. Willem II begint sterk aan de wedstrijd. Tussenstand nog 0-0.

'4 Eerste gevaar is van Willem II. Elmo Lieftink ziet zijn schot gestopt worden door VVV-keeper Lars Unnerstal.

'1 De bal rolt in Tilburg! Het seizoen is begonnen voor Willem II, de bezoekers hebben afgetrapt.

Nog 15 minuten tot aan de aftrap in Tilburg. Willem II-watcher Fabian Eijkhout gaat ervan dat Willem II de eerste drie punten van het seizoen gaat binnehalen. "Als je de selecties van Willem II en VVV-Venlo naast elkaar legt, dan mag de ploeg van Adrie Koster gewoonweg niet verliezen. Het feit dat Fran Sol nog steeds bij Willem II speelt onderstreept dat alleen maar. Verrassend is wel dat de twee nieuwe linksbacks allebei spelen. Waarschijnlijk speelt James McGarry als linksbuiten, dat laat wel zien dat de spoeling voorin dun is bij Willem II."

Willem II - VVV-Venlo en de feiten:

• In 2009 wist Willem II voor het laatst een openingswedstrijd te winnen. Toen wonnen de Tricolores in eigen huis met 3-1 van Vitesse.

• Afgelopen seizoen verloor Willem II de eerste competitiewedstrijd in eigen huis met 1-2 van Excelsior.

• Vorig jaar won Willem II in eigen huis met 3-0 van VVV. In Venlo werd het 3-3, nadat Willem II na een 3-1 achterstand in het laatste kwartier de stand nog gelijk trok.

•  Fran Sol staat al vier wedstrijden droog in de Eredivisie. De laatste keer dat de Spanjaard een goal wist te maken in de Nederlandse competitie was op 24 april in de verloren uitwedstrijd bij Excelsior (2-1).

•  De wedstrijd van vanavond betekent de rentree van Adrie Koster. De 63-jarige trainer was al eens eerder één seizoen eindverantwoordelijke in Tilburg. In het seizoen ’91-’92 eindigde de Tilburgers onder Koster op een elfde plaats in de Eredivisie.

De opstelling van de tegenstander, VVV-Venlo: Unnerstall; Kum, Promes, Röseler, Janssen; Rutten, Post, Susic; Van Ooijen, Seuntjens, Samuelsen. Vier nieuwelingen bij de bezoekers uit Limburg.

Bekijk hier de opstelling van Willem II:

Bij Willem II beginnen er drie nieuwelingen in de basis t.o.v. vorig seizoen. Diego Palacios, Pol Llonch en James McGarry staan vanaf minuut één op het veld. Ook spits Fran Sol staat in de basis.