Jong PSV wint van Al Nasr, Helmond Sport heeft het moeilijk tegen derdedivisionist

10 augustus 2018 om 21:48
Het einde van de voorbereiding voor de Brabantse clubs uit de Keuken Kampioen Divisie komt in zicht. Op 17 augustus is de eerste speelronde, vrijdag werd er nog flink geoefend.
Profielfoto van Malini Witlox

Jong PSV - Al Nasr (2-0)
Jong PSV heeft vrijdagmiddag met 2-0 gewonnen van Al-Nasr Sports Club uit Dubai. Op De Herdgang waren Lundqvist en Schoonbrood trefzeker. De twee teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, al waren de beste kansen voor de thuisploeg. Na ruim een uur spelen schoot Lundqvist de beloftenploeg op voorsprong. De middenvelder krulde een vrije trap in de linkerbovenhoek. Zes minuten later was het opnieuw raak. Schoonbrood verdubbelde de score.

Jong FC Utrecht - TOP Oss (1-1)
TOP Oss nam het op sportcomplex Zoudenbalch op tegen de club uit de Domstad. In Utrecht werd het 1-1. De eerste helft was matig, de tweede helft was een stuk beter aan Osse kant. In de twintigste minuut scoorde Jong FC Utrecht via een counter. Kort na rust was de stand weer gelijk nadat Dogan goed afwerkte na een voorzet over rechts. Kort voor het fluitsignaal had de uitploeg via Dogan nog kans op de winst, maar de keeper van Utrecht redde knap.

Helmond Sport – TEC (2-1)
Helmond Sport werkte in eigen huis de laatste oefenwedstrijd af voordat volgende week vrijdag in en tegen Dordrecht de competitie van start gaat. Het was geen goede wedstrijd. Het tempo lag laag en de derdedivisionist uit Tiel kwam zelfs op voorsprong. In een partij over drie maal dertig minuten werd TEC uiteindelijk met 2-1 verslagen, met dank aan een penalty die door Zeldenrust benut werd.

Telstar- FC Den Den Bosch (3-0)
Het oefenduel was al verplaatst van de avond naar de middag en werd ook nog eens afgewerkt achter gesloten deuren. De politie en de gemeente Velsen hadden namelijk besloten dat er geen publiek bij de wedstrijd mocht zijn. Het gebrek aan meegereisde fans deed Den Bosch geen goed. Bij rust was het al 1-0 en ondanks verschillende wissels werd het nog erger.

Kozakken Boys - RKC Waalwijk  (1-2)
RKC had het niet makkelijk in het uitduel tegen de tweededivisionist uit Werkendam. Kozakken Boys kwam al in de achtste minuut op voorsprong na een goal van Irvingly van Eijma, die tegen zijn oude club scoorde. Slecht uitverdedigen van de uitploeg leverde RKC tien minuten de gelijkmaker op. Kevin Vermeulen scoorde. In de tweede helft werd het 1-2. RKC ontsnapte aan buitenspel, waarna Darren Maatsen van dichtbij scoorde.