Tweede ritzege Mathieu van der Poel in Noorwegen: 'Fijn om zo te eindigen'

19 augustus 2018 om 18:45
Wielrenner Mathieu van der Poel heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Arctic Race of Norway. De Nederlands kampioen toonde zich in de slotrit naar Alta weer de sterkste. Van der Poel sprintte op de slotklim richting de finish weg en reed iedereen in de laatste 100 meter uit zijn wiel.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

De 23-jarige alleskunner, die dit jaar ook de Nederlandse titel veldrijden en op de mountainbike veroverde en vorige week tweede werd bij het EK op de weg in Glasgow, won al de openingsrit in Noorwegen.

Van der Poel raakte in de tweede etappe de leiderstrui kwijt aan de Rus Sergei Tsjernetski, die toen meezat in een ontsnapping. De Nederlander werd zaterdag tweede achter zijn Tsjechische teamgenoot Adam Toupalik van Corendon-Circus en rondde zondag in de vierde etappe over 145,5 kilometer het voorbereidende werk van zijn teamgenoten met een machtige sprint af.

'Geweldig'
Hoewel Corendon-Circus in de finale een renner in de kopgroep had zitten, voerde de Belgische ploeg daarachter het jagende peloton aan. Alles om Van der Poel in stelling te brengen. De veelzijdige Nederlander toonde in de sprint aan waarom zijn ploeg zoveel vertrouwen in hem heeft.

“Fijn om mijn seizoen op de weg zo te eindigen”, zei Van der Poel met een brede grijns. “Geweldig hoe we hier met de hele ploeg hebben gereden. Voor de teamspirit is dit erg goed.”

De eindzege ging naar Astana-renner Tsjernetski. Dennis van Winden was op de tiende plaats de beste Nederlander, op 56 seconden van de Rus. Van der Poel eindigde op plek twaalf met 59 tellen achterstand.