Video

PSV verslaat Olympiakos Piraeus in Uden met 4-0, minuut stilte voor slachtoffers Griekse bosbranden

24 juli 2018 om 20:06
PSV heeft dinsdagavond in een oefenduel met 4-0 gewonnen van het Griekse Olympiakos Piraeus. De Eindhovenaren kwamen pas in de tweede helft op stoom. Alle treffers vielen immers na rust. De wedstrijd in het bloedhete Uden begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de bosbranden in Griekenland.
Profielfoto van Lobke Kapteijns

De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van UDI'19. Ondanks de hitte waren er een paar duizend voetbalfans naar Uden gekomen. Oud-Willem II’er Kostas Tsimakas deed mee bij de Grieken. Luuk de Jong maakte de eerste twee doelpunten, waarbij in de voorbereiding beide malen een hoofdrol voor Gaston Pereiro was weggelegd. Daniel Schwaab en Donyell Malen maakten het kwartet voor de landskampioen uit Eindhoven vol.

Zonder Lozano en Arias
Bij PSV ontbrak de Mexicaan Hirving Lozano, die na een zwaar WK nog rust krijgt. Verder was ook Santiago Arias er niet bij. De Colombiaan staat op het punt over te stappen naar Napoli.

Voor de toeschouwers was het ondanks de warmte wel te doen, het publiek stond grotendeels in de schaduw. Voor de spelers was het meer afzien in de hitte, daarom volgde halverwege de eerste helft ook al snel een drinkpauze.

Het duel begon om zeven uur met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van bosbranden in Griekenland van dinsdag. Vlakbij Athene kwamen hierdoor 74 mensen om.