TOP Oss na overwinning op tweede plaats Keuken Kampioen Divisie, ook RKC en FC Den Bosch winnen

17 augustus 2018 om 22:06
Vijf van de zes Brabantse clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben één of drie punten overgehouden aan de eerste speelronde. RKC Waalwijk, FC Den Bosch, TOP Oss en Jong PSV wisten te winnen, Helmond Sport speelde gelijk en FC Eindhoven staat na de eerste wedstrijd nog op de hatelijke nul. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

RKC Waalwijk - Telstar 1-0
Het is Fred Grim gelukt om met RKC in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen de drie punten in Waalwijk te houden. In eigen huis kwam RKC na 25 minuten op 1-0. Feyenoord-huurling Emil Hansson wist raak te schieten, nadat de bal via een Telstar-speler van richting werd veranderd.

Tekst gaat verder onder de tweet.

In de tweede helft kregen beide ploegen genoeg kansen. Het was de vraag wanneer er een volgend doelpunt genoteerd kon worden, maar goed keeperswerk van beide kanten zorgde er voor dat het uiteindelijk bij 1-0 bleef.

FC Volendam - FC Den Bosch 1-2
Voor FC Den Bosch was het natuurlijk een rommelig begin met de overname van Jordania in de weken voorafgaand. Toch wist de ploeg van Wil Boessen de eerste wedstrijd te winnen. Op bezoek bij FC Volendam kwam Den Bosch nog op een 1-0 achterstand door een benutte vrije trap van Joey Veerman. Maar na rust pakte Den Bosch het heft in handen. Eerst was het Bouyaghlafen die na twee minuten in de tweede helft zijn ploeg naast Volendam zette, en in de 80ste minuut zorgde Rauno Sappinen voor de winnende treffer en feest in het uitvak.

Jong PSV - FC Eindhoven 2-1
Siebe van der Heyden gaat de geschiedenisboeken in als de eerste speler die in de Keuken Kampioen Divisie wist te scoren. De speler van FC Eindhoven kopte na zeven minuten raak en zette de uitploeg op voorsprong. Op slag van rust kwam Jong PSV langszij. Debutant Zakaria Aboukhal wist zijn eerste goal te maken door van afstand prachtig in de kruising te schieten.

In het tweede bedrijf was het vooral Jong PSV de ploeg die de overhand had. Het overgewicht drukte de thuisploeg uiteindelijk ook uit in de score. Jordan Teze maakte na een combinatie met Dirk Abels de 2-1 na 57 minuten. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn.

MVV Maastricht - TOP Oss 0-2
In de eerste wedstrijd sinds de naamsverandering van de Eerste Divisie en die van TOP Oss (voorheen FC Oss) heeft de Brabantse club meteen drie punten gepakt. De ploeg van Klaas Wels kwam vlak na rust op voorsprong door een beauty van Dogan. Na de goal was het vooral TOP dat kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden.

Uiteindelijk lukte dat nog in de blessuretijd. Opnieuw was het Dogan die wist te scoren. Door de overwinning in Limburg staat TOP Oss tweede in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hieronder de eerste goal van TOP Oss.

FC Dordrecht - Helmond Sport 0-0
Helmond Sport is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. De ploeg van Robbie Alflen kwam op bezoek bij Dordrecht niet verder een doelpuntloos gelijkspel. De meeste kansen waren voor de thuisploeg en dus zal Helmond Sport uiteindelijk niet geheel ontevreden zijn met het gelijke spel.