Sterk Willem II maakt indruk in Heerenveen (1-1): 'Liever drie punten dan complimenten'

26 april 2015 om 02:35
Willem II heeft zaterdag een punt overgehouden aan het uitduel met sc Heerenveen. De ploegen hielden elkaar in het Abe Lenstra Stadion op 1-1. Heerenveen is daardoor nog niet verzekerd van de play-offs voor Europees voetbal. Willem II mag nog op deelname aan die play-offs hopen.

Willem II had in Heerenveen het betere van het spel, maar het duurde tot ver in de tweede helft voor de gasten daarvoor de beloning kregen. Bruno Andrade tilde de bal in de 78e minuut knap over doelman Kristoffer Nordfeldt heen: 0-1. Een minuut later stond het al weer gelijk. Mark Uth schoot op aangeven van Sam Larsson raak: 1-1.
'Dit hoort bij voetbal'Willem II komt door de remise op 40 punten na 32 wedstrijden, voorlopig goed voor de tiende plek op de ranglijst. "We kregen weer complimenten over ons spel, maar ik heb liever de drie punten dan complimenten," zei Willem II-trainer Jurgen Streppel na afloop.
Uitblinker en doelpuntenmaker Bruno Andrade had het voor rust continu aan de stok met Heerenveen-verdediger Kenneth Otigba. De enkels van de Braziliaan in Tilburgse dienst moesten het keer op keer ontgelden. Bij een opstootje halverwege het eerste bedrijf kregen beide kemphanen geel van scheidsrechter Jochem Kamphuis.
Andrade na afloop: "Ik heb Otigba achteraf gewoon een hand gegeven. Dit soort dingen hoort gewoon bij het voetbal. Ik maak me meer druk over het feit dat we amper een minuut na mijn openingstreffer weer op gelijke hoogte stonden."

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!