Kampioen PSV wint met tien man in blessuretijd van Excelsior

26 april 2015 om 04:06
PSV blijft op koers voor een recordjaar. In de eerste wedstrijd als kampioen van Nederland pakte de ploeg van trainer Phillip Cocu zaterdag op Woudestein tegen Excelsior in blessuretijd de winst: 2-3.

PSV boekte zodoende zijn 27e overwinning van het seizoen, een evenaring van het clubrecord. Het volgende doel is het recordaantal punten (87) uit 1986 en 2005. Als de Eindhovenaren ook hun laatste twee wedstrijden winnen, komen ze op 88 punten uit.
Doelen PSVNa het binnenhalen van de landstitel, vorige week zaterdag, vierde PSV een aantal dagen feest. Cocu stelde zijn ploeg voor de resterende wedstrijden een paar doelen: het recordaantal overwinningen in één seizoen overtreffen en het puntenrecord verbeteren. Bovendien strijden Memphis Depay en Luuk de Jong nog om de topscorerstitel.
Depay probeerde het na tien minuten vanuit de middencirkel met een boogbal die een meter over het doel van Gino Coutinho vloog. De grootste kans voor de bezoekers voor rust was voor Luciano Narsingh, die de bal via de onderkant van de lat op de doellijn zag ploffen.
Debuut PasveerBij de kersverse kampioen maakte doelman Remko Pasveer zijn competitiedebuut. De ervaren Tukker kreeg een kans in plaats van vaste keus Jeroen Zoet en onderscheidde zich met een paar knappe reddingen.
Ondanks kansen over en weer viel het eerste doelpunt pas na rust. Excelsior kwam fortuinlijk op voorsprong, toen PSV'er Nicolas Isimat een hoekschop via het been van ploeggenoot Luuk de Jong op ongelukkige wijze achter Pasveer kopte (1-0).
De bezoekers hadden vervolgens ook pech met een kopbal van De Jong op de lat en een schot van Jetro Willems op de paal. In de 68e minuut was het wel raak, toen Georginio Wijnaldum na voorbereidend werk van Willems en De Jong mocht aanleggen (1-1).
Rode kaart IsimatPSV moest even later met tien man verder, toen Isimat zijn tweede gele kaart kreeg omdat hij in het strafschopgebied een schot van Bas Kuipers met zijn hand beroerde. Jeff Stans schoot Excelsior vanaf elf meter opnieuw op voorsprong.
Depay (uit een vrije trap) en Jürgen Locadia hielden PSV op recordkoers. Stijn Schaars maakte zijn rentree bij PSV na een jaar blessureleed. Mede daardoor en de winst in blessuretijd, vond Cocu het 'een mooie avond' in Rotterdam.