Lucas Andersen legt FC Twente over knie, Deense Willem II'er maakt hattrick: 'Hij was weergaloos'

28 november 2015 om 23:41
nl
Willem II is even uit de zorgen. De ploeg van Jurgen Streppel won zaterdagavond met 3-1 bij FC Twente. Daardoor drukt Willem II de Tukkers naar de degradatiezone.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

FC Twente begon - opgejaagd door het fanatieke publiek - met een offensief,  maar de eerste serieuze kans was voor Willem II. Een schot van Stijn Wuytens kon Twente-goalie Jeroen Drommel ternauwernood over tikken.
DiagonaalVier minuten later was het wel raak. Lucas Andersen zette na een corner een mooi een-tweetje op met Nick van der Velden en en de Deen schoot diagonaal binnen.
En acht minuten daarna moest Drommel de bal weer uit zijn doel halen nadat een vrije trap van Andersen binnenvloog: 0-2.
En het had voor Twente nog veel erger kunnen zijn. Richairo Zivkovic kreeg uit een counter de vrije doortocht naar het Twentedoel, maar zijn stift was te zacht en werd gekeerd door Drommel. Een pass op de vrijstaande Erik Falkenburg leek een logischere optie. En ook bij kansen voor Jordens Peters en Nick van der Velden kwam Twente goed weg.
Nieuwe moedDe enige kans van de Tukkers tot dat moment was een kopbal van Bruno Uvini uit een vrije trap van Hakim Ziyech die net naast ging.
De tweede Enschedese kans ging er wel in. In de 39e minuut speelde Chinedu Ede Jari Oosterwijk vrij en die schoot in de korte hoek knap raak: 1-2. "Dat mag eigenlijk niet", knikte Falkenburg na de wedstrijd.
Die 1-2 gaf Twente zichtbaar nieuwe moed. De ploeg ging feller de duels aan en durfde weer aan te vallen. Maar die hoop deed Willem II een minuut voor rust teniet. Weer scoorde Andersen, nu na een fraaie actie tussen Jelle van der Heyden en Peet Beijen. "Lucas was weergaloos vandaag", stelde Falkenburg bewonderend vast.
ZiyechHakim Ziyech probeerde in de tweede helft van alles om zijn ploeg aan te vuren. Maar niets hielp Twente - ook niet een goede vrije trap en een gevaarlijk schot van de speler - om weer in de wedstrijd te komen.
Sterker nog, de beste kans was voor Willem II'er Richairo Zivkovic. Maar die anticipeerde niet goed op een pass van Van der Velden. Desondanks voetbalde Willem II de wedstrijd probleemloos uit. "Misschien was dit wel onze beste wedstrijd van dit seizoen", straalde matchwinner Lucas Andersen na afloop. "Maar we hadden het wel eerder moeten afmaken."