Hekkensluiter RKC Waalwijk stijgt boven zichzelf uit tegen NAC: 2-0

27 november 2015 om 23:13 • Aangepast 21 november 2020 om 14:27
nl
RKC Waalwijk heeft vrijdagavond voor een verrassing gezorgd door thuis NAC Breda te verslaan. Het werd 2-0 voor de thuisploeg, die daarmee een einde heeft gemaakt aan de opmars van NAC.
Profielfoto van Mattijs Smit
Geschreven door
Mattijs Smit

RKC speelde vanaf het eerste fluitsignaal meer als een koploper dan als hekkensluiter. Binnen vier minuten opende Rigino Cecilia de score.
Druk RKCNa de 1-0 bleven de Waalwijkers druk zetten. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in de tweede goal van RKC. Ditmaal was het Arsenio Valpoort die in de rebound wist te scoren.

Wachten op privacy instellingen...

Namens een onthutsend slap NAC Breda was alleen Mats Seuntjens voor rust een paar keer gevaarlijk met enkele vrije trappen en een goede kopkans.
WisselingenIn de rust bracht NAC-trainer Marinus Dijkhuizen Kevin Brands en Michael Dinsdag. Met deze twee verse krachten in de ploeg zochten de Bredanaars meteen de aanval. Maar erg overtuigend was het allemaal niet.
RKC groef zich in en de gasten waren niet in staat de Waalwijkse muur te doorbreken. En kwam NAC er een keer goed uit, dan stond daar telkens weer Ralph Vos, de doelman van de Waalwijkers die een uitstekende wedstrijd keepte.
Rode kaartIn de slotfase moest RKC-verdediger Ingo van Weert inrukken. Maar ook tegen tien man kwam NAC Breda niet tot een doelpunt.