FC Oss en RKC Waalwijk houden elkaar in evenwicht

30 november 2015 om 22:55
"Hier moeten we maar niet te veel woorden aan vuil maken", was zowel de eerste reactie van FC Oss-trainer Reinier Robbemond als die van zijn RKC-collega Peter van den Berg na afloop van de Brabantse derby. De reactie van beide coaches zegt eigenlijk alles over het niveau van de wedstrijd: 0-0.
Profielfoto van Mattijs Smit
Mattijs Smit

Beide ploegen waren juist hard op weg om uit een diep dal te klimmen. Zo speelde RKC Waalwijk vrijdag nog een uitstekende pot tegen NAC (2-0 winst) en won FC Oss bij Almere City (0-1). "Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het spel van vandaag. Het is een ontzettend zware week geweest en vermoeidheid leek een rol te spelen", legt Van den Berg uit.
In een rommelige eerste helft startten de gasten zeer agressief. Tot echte kansen leidde dat niet meteen, waardoor FC Oss in de wedstrijd kon komen. De strijd speelde zich vooral af op het middenveld, maar met name de bezoekers kwamen er bij vlagen goed uit.
KansenDe beste kans voor de pauze was voor Arsenio Valpoort. Na een goede combinatie met Cicilia kwam hij oog in oog met de Ossche doelman, maar toen hij schoot, kreeg Alvin Fortes er nog net een voet tussen.
In de tweede helft werden beide ploegen wat vaker gevaarlijk . Namens FC Oss was aanvaller Zschusschen dichtbij een treffer. Zijn inzet ging net over. Aan de andere kant kwam Cicilia vrij voor de keeper, maar de RKC'er schoot recht op hem af.
In de slotfase golfde het spel op en neer. Door slordigheden aan beide kanten waren er over en weer enkele mogelijkheden. Maar voorin ontbrak bij zowel de Ossche als bij de Waalwijkse aanvallers de scherpte.
Evenals Van den Berg concludeerde ook Robbemond na afloop dat de 0-0 een terechte uitslag was. "Al hadden beide ploegen natuurlijk ook best kunnen winnen als een van de kansen er in was gegaan. Het goede nieuws is wel dat we voor de derde keer op rij de nul houden. Laten we ons daar maar aan vast houden."