Hockeyers Oranje Zwart moeten op herhaling in play-offs om landstitel

30 april 2016 om 19:30
De hockeyers van Oranje Zwart uit Eindhoven moeten zondag een derde en beslissende wedstrijd spelen tegen HGC om te bepalen wie door gaat naar de finale van de play-offs om de landstitel. Na shoot-outs werd er zaterdag verloren. De eerste wedstrijd hadden de hockeyheren vorige week na shoot-outs gewonnen.
Profielfoto van Nanko Boelman
Nanko Boelman

Oranje Zwart begon sterker aan de wedstrijd. Toch was de eerste grote kans voor HGC. De strafcorner van de gasten ging er echter niet in. Voor OZ kreeg Caspar van Dijk de eerste goede mogelijkheid, maar hij tikte de bal naast het doel. Dik tien minuten later was het wel raak, toen hij zijn tweede kans kreeg. Na een fraaie actie over de rechterkant belandde zijn voorzet via de keeper van HGC in het doel: 1-0.
OverwichtNa de 1-0 hadden de Eindhovenaren nog enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat lukte niet. Ook de twee strafcorners die het team van Michel van den Heuvel kreeg, gingen er niet in.
Op slag van rust was HGC dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Vincent Vanasch wist een strafcorner goed weg te werken.
Spanning weer terugIn de tweede helft kwam HGC sterker voor de dag en maakte Gonzalo Peillat al snel 1-1 uit een strafcorner. Daarna ontspon zich een hele spannende wedstrijd met kansen voor beide teams. Vlak voor tijd leek OZ te scoren, maar de treffer werd afgekeurd. De daaropvolgende strafcorner ging rakelings naast, al dacht zowel het publiek als de speaker dat de bal erin zat. Maar het bleef 1-1 en dus moest er opnieuw verlengd worden.
Dit keer nam HGC de shoot-outs beter en dus vindt er zondag een derde wedstrijd plaats om te bepalen wie naar de finale om het landskampioenschap mag. "We creëren genoeg kansen, maar we maken het niet af", verzuchtte Caspar van Dijk na afloop.