Video

Hockeysters HC Den Bosch naar finale play-offs om landstitel, na 3-1 zege op Laren

30 april 2016 om 15:06 • Aangepast 21 november 2020 om 10:48
De hockeysters van HC Den Bosch hebben zich geplaatst voor de finale van de play-offs om de landstitel. Ze wonnen zaterdagmiddag ook de tweede wedstrijd in de best-of-three tegen Laren. Het werd in Den Bosch 3-1.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

De eerste ontmoeting had HC Den Bosch vorige week al met 2-0 gewonnen.
De openingsfase ging zaterdag gelijk op, maar de eerste grote kans was voor de thuisploeg. Marlies Verbruggen stoomde op vanaf de linkerkant en bediende met een voorzet bij de tweede paal Sian Keil. Zij werkte de bal in het doel: 1-0. Vanaf dat moment was Den Bosch duidelijk de bovenliggende partij. Verbruggen kwam na ruim een kwartier spelen nogmaals door op links, maar haar inzet werd gekeerd door keeper Joyce Sombroek.
Koning redt Den Bosch Na de goede fase van Den Bosch kwam Laren een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar keeper Josine Koning behoedde haar club met een aantal puike reddingen voor de gelijkmaker. Den Bosch zelf was gevaarlijk in de counter. Lidewij Welten ging alleen op Laren-doelvrouw Sombroek af, maar die keerde de inzet van de aanvalster. Eén minuut voor de rust kwam Den Bosch alsnog op 2-0. Maartje Paumen benutte de eerste strafcorner meteen. "Dat was een lekker moment", volgens de aanvoerster. "Daarna kwam er meer ruimte voor ons om aan te vallen."

Na de pauze begon Den Bosch sterk en al na acht minuten viel de het 3-0. Lieke Hulsen maakte de treffer, die de spanning uit de wedstrijd haalde. De voorbereiding was van Welten. Direct daarna kreeg Laren twee strafcorners, maar die werden niet benut.
De 3-1 viel pas tien minuten voor tijd via Fabiënne Roosen en bracht de spanning toch nog wat terug. Toen Laren korte tijd later twee corners kreeg, dreigde het nog even spannend te worden. Maar Laren scoorde niet nog een keer.

Finetunen"Je weet bij een 2-0 voorsprong bij rust dat Laren erop gaat knallen", blikte keeper Koning terug. "We hebben vaker 2-0 voorgestaan tegen Laren en dan gaven we die voorsprong toch weg. Daarom was die 3-0 net na rust heel belangrijk. Ook al werd het ook daarna toch nog even spannend."
In de finale moet Den Bosch het opnemen tegen Amsterdam, dat zaterdag voor de tweede keer afrekende met het Bilthovense SCHC. Koning ziet de eindstrijd positief tegemoet. "Ons spel geeft vertrouwen. We kunnen elkaar goed vinden, al moet het nog wel gefinetuned worden."
"We hebben nu nog niks", vulde aanvoerster Maartje Paumen aan. "We moeten nog twee keer winnen..."