NAC geeft in slotfase winst weg tegen Almere City: 'Dat is klote'

23 april 2016 om 01:10 • Aangepast 21 november 2020 om 10:58
nl
NAC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Almere City met 1-1 gelijkgespeeld. Spits Enes Ünal scoorde in de 63e minuut voor de thuisploeg. Drie minuten voor tijd maakte Soufyan Ahannach de gelijkmaker.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Met een debuterende Andries Noppert in de goal, keeper Jelle ten Rouwelaar ontbrak wegens familieomstandigheden, begon NAC matig aan het duel tegen Almere City.
WaarschuwingIn de omschakeling, NAC-trainer Dijkhuizen had er nog voor gewaarschuwd, verrasten de bezoekers de Bredase ploeg al na 3 minuten. De goal van Gaston Boldewijn werd echter wegens buitenspel afgekeurd.
De waarschuwing leek niet aan dovemansoren gericht, NAC was wakker. Het resulteerde in twee schoten van afstand, Suk en Gorter, maar die misten hun doel.
Niet thuisDaarna kakte het duel aan vermakelijkheid al snel in. Dat lag onder meer aan de verdedigende speelwijze van Almere City en bij NAC gaven een aantal spelers niet thuis, het tempo lag te laag.
De beste mogelijkheid was verder in die eerste helft nog voor Sjoerd Ars, Almere-keeper Etemadi moest zich strekken bij een achterwaartse kopbal van de winnaar van de bronzen stier.

Wachten op privacy instellingen...

Weer afgekeurde goalDe tweede helft begon net zo spectaculair als de eerste. Ook nu werd er wegens buitenspel een goal afgekeurd, ditmaal van NAC-aanvaller Ars.
Ünal scoort 1-0De wedstrijd werd nu wel leuker, NAC kreeg goede kansen via Ars en Ünal, hoewel Almere City nog altijd massaal inzakte. De wissel Danny Verbeek voor Mats Seuntjens in de rust werkte. "Dat was een tactische wissel", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "De ruimte lag op rechts en we hadden creativiteit nodig en bezetting op de zijkanten. Het tempo ging omhoog, Danny viel goed in en kregen we veel kansen."
In de 63e minuut was het dan ook raak. NAC-spits Enes Ünal kopte een voorzet van Donny Gorter binnen, 1-0.
Vermeende buitenspelgoalOok daarna kreeg NAC nog kansen op een doelpunt, maar het was Almere City dat drie minuten voor tijd via Soufyan Ahannach scoorde door de benen van doelman Andries Noppert. "Mijn inziens stond Boldewijn nog voor me en doet die nog mee aan het spel", zegt de keeper van NAC. "In mijn ogen is het gewoon buitenspel, hij belet mijn zicht."
"Uiteraard had NAC deze wedstrijd moeten winnen", stelt Noppert. "Ik denk dat we in de tweede helft wel twintig kansen hebben gehad en dan moet je er gewoon eentje in pissen. Dan krijg je ook nog een 'klappie' tegen en hou je een punt over. Dat is klote."
FC Eindhoven eerste tegenstanderDoor het gelijkspel van NAC en het verlies van FC Eindhoven spelen beide ploegen in mei in de play-offs in de tweede ronde tegen elkaar. "Het is prettig dat er nu duidelijkheid is", zegt NAC-coach Dijkhuizen. "Dan kunnen we ons daar op richten. Dat wordt een 'fifty-fity wedstrijd', die wij in ons voordeel moeten beslissen."