Jong PSV verliest finale Premier League International Cup van Villarreal

5 mei 2016 om 01:01 • Aangepast 21 november 2020 om 10:42
Jong PSV is er niet in geslaagd de Premier League International Cup te winnen. In de finale was Villarreal woensdagavond met 4-2 te sterk. De beslissing viel pas in de verlenging
Profielfoto van van der Meer Christel
van der Meer Christel

Villarreal opende de score via Denis Suarez, maar op slag van rust maakte Clint Leemans uit een penalty de gelijkmaker. Vlak na rust kregen de Eindhovenaren een flinke tegenslag te verwerken toen Jordy de Wijs met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten.

PSV op voorsprongToch leek dat niet meteen een negatief effect te hebben op het team. Jong PSV kwam zelfs op een 2-1 voorsprong via Menno Koch. Lang leek het er op dat de winst voor de Eindhovenaren zou zijn.

Verlenging nodigMaar in de 86e minuut maakte Villareal de 2-2, weer via Suarez. In de verlenging bleek het Spaanse team daarna toch de sterkste en werd de score uitgebreid naar 2-4. Weer scoorde Suarez en ook Sol was in de verlenging trefzeker.