Den Bosch wint eerste finaleduel van Amsterdam en zet grote stap richting landstitel

5 mei 2016 om 15:57 • Aangepast 21 november 2020 om 10:42
nl
De hockeydames van Den Bosch zijn goed begonnen aan de finale van de play-offs. In de eerste wedstrijd won Den Bosch thuis met 1-0 van Amsterdam.
Profielfoto van Koen Wijn, Twan Spierts
Geschreven door
Koen Wijn, Twan Spierts

De eerste helft was niet spectaculair, maar door een dekkingsfout van Amsterdam kon Vera Vorstenbosch na 18 minuten scoren. Amsterdam creëerde wel twee strafcorners, maar beide zonder succes.
Grootste kansen voor Den BoschNa rust drong Amsterdam kort aan, maar creëerde niets. Na acht minuten kwamen er twee grotere kansen voor de thuisclub en keerde het spelbeeld. Den Bosch creëerde nog enkele kansen en Amsterdam werd alleen nog maar een keer gevaarlijk via een strafcorner. Het bleef dus 1-0 en daarmee zet HC Den Bosch een grote stap richting de zeventiende landstitel in negentien jaar.

Wachten op privacy instellingen...

Enige kritiekpuntje was dat de Bossche dames misschien vaker hadden moeten scoren, want kansen waren er zeker in de slotfase genoeg. Toch kon Maartje Paumen daar niet mee zitten. “Ik denk dat als je de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs met 1-0 wint, dan mag je gewoon heel blij zijn."
Zaterdag tweede wedstrijdZaterdag is de return in Amsterdam. Als Den Bosch dan weer wint, zijn de dames kampioen. Zo niet, dan is zondag de derde en beslissende wedstrijd, weer in Amsterdam. Doelpuntenmaakster Vera Vorstenbosch blijft nuchter. "Het is zeker lekker om te beginnen met winst, maar we zijn nog nergens."