Laatste speelronde Jupiler League: alle Brabantse ploegen verliezen, pak slaag voor Jong PSV

29 april 2016 om 23:36 • Aangepast 21 november 2020 om 10:48
De laatste speelronde van de Jupiler Leauge is vrijdagavond afgewerkt. Alle Brabantse clubs, op FC Eindhoven na, kwamen in actie. Alle ploegen verloren.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

Go Ahead Eagles - NAC Breda (4-1)NAC kwam al vroeg op achterstand via een afstandsschot van Darren Maatsen. Binnen twintig minuten stond het al 2-0 door Leon de Kogel. Hij zorgde in de tweede helft ook voor de 3-0. Nadat Kenny van der Weg iets terug deed namens NAC, scoorde Elvio van Overbeek de vierde treffer voor Go Ahead Eagles.

FC Oss - FC Volendam (1-2)Op slag van rust schoot Richard van der Venne FC Oss op voorsprong. FC Volendam deed vrijwel direct na de thee wat terug via Jack Tuijp. Elson Hooi zette FC Volendam in de 70e minuut op voorsprong. Een mooi moment in de tachtigste minuut was het debuut van Ronald Koeman, zoon van Southampton-trainer Ronald Koeman.

Almere City - Jong PSV (7-0)Jong PSV moest al na drie minuten verder met tien man. Olivier Rommens kreeg een rode kaart. De daarop volgende vrije trap werd door Soufyan Ahannach binnen geschoten. Uit een strafschop verdubbelde Jason Oost de score in de zestiende minuut en een kleine tien minuten later maakte hij zijn tweede van de avond. Vroeg in de tweede helft kreeg Jordy de Wijs van Jong PSV ook al rood na een overtreding in het strafschopgebied. Ricardo Kip benutte de penalty. Silvester van de Water maakte de avond nog dramatischer voor Jong PSV met een vijfde treffer en zesde treffer. In de 91e minuut scoorde Ahannach de 7-0.
Jong Ajax - FC Den Bosch (3-1)De openingstrefer in dit duel kwam op naam van Richairo Zivkovic. Hij won een sprintduel van Jeremy Fernandes en passeerde doelman Kees Heemskerk. Nadat Jong Ajax een grote kans op de 2-0 liet liggen, scoorde FC Den Bosch wel. Jort van der Sande omspeelde keeper André Onana van Jong Ajax. In de tweede helft bracht Sam Hendriks Jong Ajax weer op voorsprong. Donny van de Beek breidde de score uit.
Telstar - Helmond Sport (1-0)Na een weinig verheffende eerste helft, was Gyrano Kerk in de tweede helft dichtbij de openingstreffer. Zijn knal spatte echter uiteen op de kruising. Telstar scoorde wel via Stefano Lilipaly en ging er zo met de overwinning vandoor.
RKC Waalwijk - MVV (1-3)Na tien minuten kwam MVV op voorsprong door een doelpunt van Steven Fernandes Pereira. Pieter Nys deed RKC na twintig minuten nog meer pijn door de 2-0 binnen te tikken. RKC-spits Pieter Langedijk bracht de spanning weer teruug, maar een derde Maastrichtste treffer - van Luca Polizzi - deed die hoop weer teniet.