Video

Gehavend NAC verliest in Leeuwarden van Cambuur

25 november 2016 om 23:03 • Aangepast 21 november 2020 om 05:44
NAC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 3-1 verloren. Beide ploegen gingen met 1-1 rusten, daarna trok de thuisploeg aan het langste eind.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

In Leeuwarden begon een gehavend NAC aan het duel tegen Cambuur. De Bredase ploeg miste onder andere de geblesseerde clubtopscorer Cyriel Dessers. Hij werd in de spits vervangen door jeugdspeler Richelor Sprangers.
Knappe reddingDe Friezen waren in de beginfase de gevaarlijkste en meest agressieve ploeg, maar de beste kans was toch voor NAC. In de 5e minuut ranselde Cambuur-keeper Zeinstra knap een inzet van David Faupala uit zijn goal.
Het bleek een uitzondering, want Cambuur had NAC bij de lurven. De thuisploeg verzilverde dat in de 17e minuut, Sander van de Streek schoot keihard binnen. Een terechte 1-0 voor de Friezen.
NAC knokt zich terugHoewel het verdedigend broos bleef ogen, knokte NAC zich wel terug in de wedstrijd. De beloning daarvoor kwam in de 38e minuut, na een prima actie van Richelor Sprangers prikte David Faupala de 1-1 binnen.
Na rust bleven echte kansen voor beide ploegen lang uit, slechts twee afstandschoten zorgden nog voor enig vermaak.
NAC onderuitTot de 70e minuut. Opnieuw wist Sander van de Streek het net te vinden. Ditmaal met het hoofd, 2-1 voor de thuisploeg.

Het werd nog erger voor NAC, want vier minuten later lag ook de derde Friese treffer achter doelman Brondeel. Jamiro Monteiro scoorde de goal. NAC had de kracht niet meer om zich terug te knokken en stevent af op een sportieve crisis.
Marinus Dijkhuizen denkt dat NAC voor de lange termijn goed bezig is, maar punten zijn er nu nodig. Crisis? "Het is natuurlijk heel vervelend."