PSV weet weer niet te winnen, Eindhovenaren te laat wakker tegen FC Twente: 1-1

5 november 2016 om 22:37 • Aangepast 21 november 2020 om 06:19
nl
PSV heeft zaterdagavond weer puntverlies geleden in de Eredivisie. In eigen huis kwam het weer eens tot scoren, maar meer dan een gelijkspel leverde die ene treffer niet op. FC Twente wist de regerend landskampioen in een meeslepend gevecht in de tweede helft op 1-1 te houden.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Topschutter Enes Ünal zette de club uit Enschede kort na rust op voorsprong met zijn achtste treffer van dit seizoen, de Turkse aanvaller bleef oog in oog met doelman Remko Pasveer koel. Met een schuiver onder de goalie door bracht hij FC Twente op een 0-1 voorsprong.
Héctor Moreno zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. De Mexicaanse verdediger stond op de goede plaats toen FC Twente-goalie Nick Marsman een schot van Gaston Pereiro niet kon klemmen. Moreno tikte de bal vervolgens simpel binnen. Na de gelijkmaker ging PSV op jacht naar een tweede treffer, soms vol op de aanval. Het leek wakker geschud, want in het eerste uur wist het de supporters niet te verwennen met leuk en aanvallend voetbal.

Wachten op privacy instellingen...

Weer puntverliesOndanks verschillende grote kansen - voor zowel PSV als FC Twente - werd er niet meer gescoord. Daardoor liepen de Eindhovenaren weer tegen puntverlies op.
De ploeg van trainer Phillip Cocu liet eerder dit seizoen in eigen huis ook al punten liggen tegen FC Groningen (0-0), Feyenoord (0-1) en Heracles Almelo (1-1). Eerder deze week moest PSV in Eindhoven ook buigen voor Bayern München, waardoor de ploeg werd uitgeschakeld voor een vervolg in de Champions League.
Willems op de bankCocu nam dinsdagavond tegen Bayern München maatregelen toen Jetro Willems niet goed speelde. In de rust haalde hij de vleugelverdediger naar de kant. Tegen FC Twente kreeg dat een vervolg, Willems ontbrak in de basisformatie. Joshua Brenet stond in zijn plaats op het veld.