NAC wint bij debuut Stijn Vreven en maakt grote sprong op ranglijst

16 januari 2017 om 22:48 • Aangepast 21 november 2020 om 04:18
NAC heeft de eerste officiële wedstrijd onder leiding van trainer Stijn Vreven eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er met 0-2 gewonnen door de club uit Breda. Door de zege stijgt NAC naar de vijfde plaats op de ranglijst.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

NAC kwam na een vliegende start al snel op voorsprong. In de vijfde minuut was het raak. Cyriel Dessers kwam in balbezit in het strafschopgebied van de tegenstander. Dicht bij de achterlijn kapte hij de bal terug, om de bal vervolgens terug te leggen op Arno Verschueren. De Belg, door Vreven vanuit de achterhoede naar het middenveld gehaald, schoot de bal vervolgens hard binnen.
Na acht minuten kreeg Jong FC Utrecht de kans om op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg kreeg een strafschop nadat de bal tegen de hand van Kevin van Diermen kwam. De 1-1 viel echter niet, Jorn Brondeel pakte de inzet van Darren Rosheuvel.

Grotere voorsprongJong FC Utrecht was na de 0-1 op zoek naar de gelijkmaker, maar na twintig minuten spelen was het NAC dat weer wist te scoren. Dessers legde de bal breed op Robbie Haemhouts. De Belgische middenvelder schoot van afstand. Geen goed schot, maar Utrecht-goalie Thijmen Nijhuis grabbelde en via de doelman ging de bal in het doel: 0-2.
Na rust gebeurde er vrij weinig in De Galgenwaard, waar 350 NAC-fans aanwezig waren om hun club te steunen. De thuisploeg probeerde het wel, maar grote kansen wist Jong FC Utrecht niet te creëren. Ook NAC kreeg geen grote kansen meer, waardoor de ruststand ook de eindstand bleek te zijn.

Vijfde in Jupiler LeagueDe concurrentie van NAC kwam vrijdagavond in actie, waardoor NAC voor de wedstrijd al wist dat een zege de club naar de vijfde plaats zou brengen. Door de driepunter ging NAC aan FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Almere City en Jong PSV voorbij. Het gat met koploper VVV-Venlo is momenteel tien punten.
ZIE OOK: NAC Breda heeft met Stijn Vreven type Diego Simeone: 'Voetbaldier moet het hebben van emotie'