Basketballers New Heroes geven zege in slotminuut weg, nederlaag in Leiden

21 januari 2017 om 23:57 • Aangepast 21 november 2020 om 04:11
New Heroes heeft zaterdagavond een nederlaag geleden in en tegen Leiden. Halverwege het vierde kwart stond de ploeg uit Den Bosch nog zeven punten voor, maar uiteindelijk stapte New Heroes met een 62-60 nederlaag van het veld.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Na het eerste en tweede kwart stond ZZ Leiden op voorsprong tegen New Heroes. Ook halverwege het derde kwart was er nog weinig aan de hand voor de thuisploeg. Aan het eind van het derde kwart was er echter ineens een voorsprong voor New Heroes: 45-53.
Halverwege het vierde kwart stond de ploeg uit Den Bosch zeven punten voor: 49-56. Een zege leek in de maak. New Heroes had echter geen antwoord op het slotoffensief van ZZ Leiden. Na een fraaie inhaalrace stond het in de laatste minuut 60-60, Mohamed Kherrazi zorgde vervolgens voor de winst van Leiden.
Een week geleden was New Heroes juist de ploeg die in de slotfase de winst naar zich toe wist te trekken. Rotterdam verloor toen door een buzzer beater.