NAC wint in extremis bij FC Oss: 3-4

29 oktober 2016 om 00:01 • Aangepast 21 november 2020 om 06:31
De Brabantse derby tussen FC Oss en NAC Breda is vrijdagavond geëindigd in 3-4. De winnende goal, een eigen doelpunt van Justin Mathieu, viel in blessuretijd.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

NAC kende een bliksemstart in Oss. Al in de 3e minuut was het namelijk raak, Giovanni Korte werkte een goede voorzet van Cyriel Dessers eenvoudig achter doelman Deckers, 0-1.
Pech voor BoereHet deed het vertrouwen van de thuisploeg geen goed, FC Oss kreeg namelijk voor deze wedstrijd al 32 goals tegen. In de 11e minuut zat het ook nog eens niet mee, spits Tom Boere schoot op de lat.
Verschueren kopt raakDe hoop van trainer François Gesthuizen op een goed resultaat werd na bijna een half uur spelen vrijwel zeker de grond in geboord. De coach, die onder druk staat bij zijn achterban. zag NAC-verdediger Arno Verschueren een corner bij de eerste paal binnen koppen, 0-2.
Boere scoort FC Oss leek rijp voor de sloop, maar kwam toch terug in de wedstrijd. Wie anders dan spits Tom Boere maakte in de 36e minuut de 1-2 voor de Ossenaren. Het was zijn negende al dit seizoen.
NAC-spits Dessers had daarvoor eigenlijk al de 0-3 moeten maken, maar verknalde een enorme kans.
NAC geeft het wegDe aanvaller krabte zich na rust waarschijnlijk nog eens flink achter de oren. FC Oss kwam namelijk terug naar 2-2. Tom Boere verzilverde een strafschop nadat Verschueren Bakx had gevloerd in het zestienmetergebied.
FC Oss kreeg vleugels en in de 52e minuut werd het zelfs 3-2. Justin Mathieu schoot onderkant lat binnen. NAC was even volledig van slag.
Revanche van DessersMaar de Bredase ploeg herstelde zich en dan met name de hardwerkende spits Dessers. Met een bekeken schot, dat binnenkant paal binnen viel, revancheerde hij zich voor zijn eerdere misser. Het betekende 3-3.

Het duel leek daarna gespeeld, maar in extremis won NAC toch. Justin Mathieu werkte in blessuretijd de bal in eigen doel, 3-4.
Opluchting en kater"Er is bij onze ongelooflijke opluchting", zegt NAC-aanvaller Cyriel Dessers."Het is de eerste keer dat ik zoiets mee maak, winnen in de laatste minuut. Het is echt een heel mooi moment. Ik denk ook dat het een eigen goal was, maar dat maakt het misschien nog leuker. We zijn bolijven knokken en daar zijn we voor beloond."
"Dit is een enorme kater", zegt François Gesthuizen, coach van FC Oss. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het is typerend voor de plek waar we nu staan. Volgens mij was 3-3 geen verkeerde uitslag geweest gezien het spelbeeld."
Overige teamsDe andere Brabantse teams kwamen beduidend minder tot scoren in de Jupiler League. Alleen FC Den Bosch wist een doelpunt te maken tegen Jong Utrecht.