Europees avontuur PSV ten einde na gelijkspel tegen FK Rostov

6 december 2016 om 23:40 • Aangepast 21 november 2020 om 05:27
In een wedstrijd waarin het erop of eronder was voor PSV, werd het dat laatste. PSV speelde dinsdagavond in het Philips Stadion met 0-0 gelijk tegen FK Rostov. De Eindhovenaren zijn door dat resultaat uitgespeeld in Europa.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

De Russen hadden aan één punt genoeg om zich te plaatsen voor de Europa League en dat was te merken. Rostov leunde achterover en liet PSV het spel maken. De ploeg van Phillip Cocu had daar moeite mee.

Laag tempoEr was te weinig beweging en het tempo lag te laag om de Russische muur te slechten. PSV creëerde in het eerste bedrijf geen grote kansen. Ramselaar en Pröpper probeerden het van afstand, maar de overtuiging ontbrak. Rostov was alleen in de persoon van Poloz één keer dreigend.
ZIE OOK: PSV'ers teleurgesteld na Europese uitschakeling: 'De bal viel te vaak niet goed'
In de tweede helft was het niet veel beter wat beide ploegen lieten zien. Pas in de 65e minuut was de eerste doelkans te noteren. Azmoun vond echter PSV-keeper Zoet op zijn weg.
Gemor op tribunesPSV ploeterde door. Tekenend voor de wedstrijd was toen Bergwijn op knullige wijze de bal over de zijlijn liet hobbelen. Gemor klonk er ook vanaf de tribune toen Cocu Zinchenko en Arias naar de kant haalde voor Siem de Jong en Pereiro.
In de laatste tien minuten kreeg PSV via Siem de Jong (kopbal, redding Dzhanaev), Pereiro (redding Dzhanaev) en Ramselaar (schot van de lijn gehaald) goede kansen, maar de Russische muur hield stand.

PSV was al uitgeschakeld in het bekertoernooi. Door het gelijkspel tegen FK Rostov houdt PSV alleen nog eredivisievoetbal over.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd.