Weer geen doelpunten bij wedstrijd van Willem II

10 december 2016 om 23:35 • Aangepast 21 november 2020 om 05:20
nl
Willem II heeft voor de derde keer in vier duels 0-0 gespeeld. In negentig minuten lukte zaterdagavond niet te scoren tegen PEC Zwolle. Aan de andere kant: doelman Kostas Lamprou hield zijn doel schoon, wat gezien de tegenstand misschien nog wel knapper was.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Vorige week werd het tegen FC Twente ook 0-0, net als twee weken eerder tegen PSV. Tussendoor zat gelukkig voor de Tilburgers wel een overwinning: 0-1 tegen Go Ahead Eagles.
De Tilburgers moesten het tegen PEC doen zonder hun aanvoerder Jordens Peters. Hij heeft last van zijn hamstring en is tot de winterstop uitgeschakeld.
Vooral kansen voor PECDe eerste kansen waren voor de thuisploeg. Lamprou moest in de eerste vijf minuten al twee keer uitkomen om een PEC-aanval van eerst Bram van Polen en later Queensy Menig te blokkeren. Willem II kreeg in de loop van de eerste helft zelf ook wat kansen.

Wachten op privacy instellingen...

De grootste kans van de wedstrijd was voor PEC. Maar doelman Lamprou redde knap toen hij één-op-één kwam te staan met Menig. Hij schoot de bal voor de voeten van de spits weg. Niet veel later moest de doelman weer in actie komen om een hoge PEC-voorzet uit de lucht te slaan. Het is aan hem te danken dat Willem II geen doelpunt tegen kreeg.
Na rust niet veel beterDe ploegen gingen rusten bij een stand van 0-0. Bij Willem II moest een paar minuten na rust Fran Sol naar de kant. Bartholomew Ogbeche kwam er voor hem in. Niet veel later kwam Dico Koppers voor Thom Haye. Dat leek voor wat spanning in de wedstrijd te zorgen. Koud ingevallen had Ogbeche een grote kans op de openingstreffer. Maar doelman Mickey van der Hart redde.
Zo bleef het 0-0, waar vooral Willem II blij mee mag zijn. De ploeg stond dertiende, met twee punten meer dan PEC. Die voorsprong behoudt het in elk geval.