FC Eindhoven geeft NAC pak slaag (6-2)

9 december 2016 om 22:49 • Aangepast 21 november 2020 om 05:21
nl
FC Eindhoven heeft vrijdagavond NAC een flink pak op de broek gegeven. In eigen stadion versloeg de ploeg de Bredanaars met 6-2.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De thuisploeg begon prima aan het duel tegen NAC. Al na zes minuten kreeg Rai Vloet een enorme kans, maar de vrij gelaten spits maaide over de bal heen.

Twee minuten later zette NAC een mooie aanval op. De afwerking was echter niet goed genoeg, Olivier Rommens schoot net naast.
Lastige vliegVerdedigend bleek NAC weer kwetsbaar. Bij een counter in de 12e minuut was het dan ook raak. Rai Vloet stuurde Jinty Caenepeel weg, die NAC-verdediger Smith-Brown als een lastige vlieg achter hem liet en de 1-0 scoorde.
De Bredase ploeg bleef verdedigend kwetsbaar en FC Eindhoven profiteerde daar van. In de 28e minuut brak de thuisploeg door op rechts en knikte Mart Lieder een voorzet achter doelman Brondeel, 2-0.
PijnlijkEcht pijnlijk werd het in de 38e minuut. Nadat een vrije trap van Van den Buijs op de lat kwam, kon Almão de bal binnen lopen. 3-0 en een afgang dreigde voor NAC.

Wachten op privacy instellingen...

Beetje hoopMaar NAC kreeg op slag van rust weer een beetje hoop. Spits Dekkers maakte er toch 3-1 van.
Die hoop werd in de tweede helft snel de grond in geboord. Na een overtreding van O'Neill ging de bal in de 47e minuut op de stip en kwam FC Eindhoven via Dario van den Buijs op 4-1.
AfgangHet werd uiteindelijk een afgang voor NAC. In de 65e minuut velde Caenepeel de bezoekers, hij maakte er 5-1 van.

NAC ploeterde daarna nog wat verder in Eindhoven, maar kon een wanvertoning niet meer voorkomen. Het werd uiteindelijk nog 6-2 na goals van Haemhouts en Vloet.