Het Kielegat kan los: NAC wint van FC Volendam

25 februari 2017 om 01:07 • Aangepast 21 november 2020 om 03:17
NAC Breda heeft vrijdagavond in een carnavalesk Rat Verlegh Stadion met 1-0 van FC Volendam gewonnen. De enige goal werd al in de 2e minuut gemaakt door Mounir El Allouchi.
Profielfoto van Ronald Sträter

NAC kende een vliegende start tegen FC Volendam, al na twee minuten spelen lag de bal achter doelman Hobie Verhulst. Het was Mounir El Allouchi die hem vanaf randje zestien met een mooi gekruld schot verschalkte.

Te slapNa een halfuur had NAC een enorme kans om ook de 2-0 te maken. Met een mooie pass zette Manuel Garcia linksbuiten Brandon Barker oog in oog met keeper Verhulst. De Engelse huurling schoot de dot van een kans echter veel te slap in. Even daarvoor had hij ook al een mogelijkheid verprutst.

"Ik vond ons bij momenten heel goed en rustig aan de bal", zegt NAC-coach Stijn Vreven. "We speelden een hele degelijke eerste helft. Helaas laten we het na om de 2-0 te maken. De tweede helft was voetbaltechnisch wel een stuk minder."
Tweede helftNa rust was er meteen een hele goede kans voor FC Volendam. Kees Kwakman, ex-NAC, schoot maar net naast.
In de 55e minuut waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk, maar ook Van Kippersluis had zijn vizier niet op scherp staan.
Drie punten in KielegatDe Volendammers gingen verder op zoek naar de gelijkmaker, gaven daardoor ruimte weg, waardoor NAC op de counter ook een paar aardige kansen kreeg.

Gescoord werd er echter niet meer, de drie punten bleven in Breda en de Kielegatters konden goedgemutst aan de carnaval beginnen. "Ik ben vooral ook blij voor de supporters dat we in deze tijd van het jaar het feestje hebben kunnen geven waar ze recht op hebben" aldus Vreven.