Willem II heeft aan opleving van paar minuten genoeg voor zege tegen Excelsior

25 februari 2017 om 19:57 • Aangepast 21 november 2020 om 03:16
Willem II heeft zaterdagavond met 0-2 gewonnen op bezoek bij Excelsior. Een uur lang gebeurde er weinig tot niets, daarna sloeg Willem II twee keer toe in twee minuten. Het was genoeg om de winst te pakken.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Excelsior was in het begin van de wedstrijd iets beter dan Willem II, maar beide ploegen wisten bijna niet gevaarlijk te worden. Na iets meer dan een half uur spelen was Erik Falkenburg het dichtst bij de openingstreffer. Zijn schot werd gestopt door Excelsior-goalie Warner Hahn. Kort voor rust kwam Willem II nog goed weg. Een schot van Khalid Karimi kwam op de kruising boven goalie Kostas Lamprou.
Na rust was het hetzelfde spelbeeld, Excelsior en Willem II wisten er weinig van te maken. Uit het niets viel na iets meer dan uur spelen de 0-1. Vanuit een corner kwam de bal via Jordy de Wijs bij Dico Koppers. Zijn eerste schot werd geblokt, in tweede instantie ging zijn inzet via Hahn tegen de touwen: 0-1.
Een minuut later was het weer raak. Jordy Croux dolde aan de rechterkant van het veld. Het was kappen, draaien, kappen en draaien. Uiteindelijk volgde de voorzet, die Falkenburg vervolgens binnen kopte.
Met die twee doelpunten was de wedstrijd meteen gespeeld. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Er was nog een moment van opwinding bij een opstootje en in de blessuretijd raakte Darry Lachman nog geblesseerd na een overtreding van Danilo Pantic. De invaller moest met een rode kaart het veld verlaten. Gevolgen had het niet voor de stand, het bleef 0-2.